Meekijken met je kind: de 5 leukste YouTube-kanalen

Naast televisie is internet een grote bron van vermaak voor jong en oud. Een tablet is niet meer weg te denken uit het dagelijkse gezinsleven. Ondanks dat je wellicht graag gebruikmaakt van de digitale nanny, is het toch fijn dat je enig toezicht hebt op wat je kindje allemaal bekijkt op YouTube. Daarom zetten we de vijf leukste YouTube-kanalen voor je op een rijtje, waarbij we kijken naar zowel educatie als entertainment.

#5 Peppa Pig – voor jongens en meiden tot 6 jaar
Peppa is een jong varkentje dat samen met haar ouders en kleine broertje leeft. In deze vrolijke tekenfilmpjes zie je de dagelijkse bezigheden die je kindje gemakkelijk kan herkennen van thuis. Peppa gaat naar school, het gezin gaat op vakantie, ze plagen elkaar soms en doen boodschappen. Peppa is bijzonder beleefd en vriendelijk en jouw kindje krijgt er ongetwijfeld wat van mee.

#4 Het Zandkasteel – voor peuters en kleuters
De leukste avonturen beleeft je kleintje met Sassa, Toto en Koning Koos van Het Zandkasteel. Er wordt gezongen, gedanst en een verhaal vertelt over het leven in het kasteel van deze helden op het strand. Je kunt je kinderen met een gerust hart laten kijken naar deze vrolijke filmpjes.

#3 National Geographic Junior – basisschoolleeftijd
Kent je zoon alle soorten spinnen uit zijn hoofd? Smult je dochter van vreemde dieren in verre landen? Op het Nederlandse kanaal van National Geographic Junior worden leuke vragen behandeld over mens, natuur en onze aarde.

#2 Efteling Jokie – leuk voor kleuters
Leren, tekenfilmpjes kijken, zingen en tegelijkertijd genieten van het favoriete karakter van de Efteling? Het Efteling Jokie kanaal biedt het allemaal. Naast leuke verhaaltjes over Jokie en Jet, inclusief de leuke melodie van de attractie Carnaval Festival, worden er op speelse wijze dagelijkse dingen uitgelegd.

#1 Het Klokhuis – vanaf 8 jaar
Ken jij ’t nog van vroeger, dat interessante televisieprogramma Klokhuis? Op YouTube vind je een kanaal speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar die dol zijn op proefjes, nieuwsgierig zijn naar de ruimte en alles willen weten over geschiedenis. Elke dag wordt er een nieuwe video geplaatst en, wat ons betreft een enorme plus, de reacties onder de video’s worden goed bijgehouden en desgewenst verwijderd. Veiligheid staat voorop!

Binnen en buiten spelen
In de winterse maanden ben je automatisch wat meer binnen en misschien wat meer afhankelijk van internet. Internet wordt vaak als boosdoener gezien, maar het kan ook een bron van educatie zijn. Vergeet niet om af en toe er op uit te gaan met je kinderen naar bijvoorbeeld een museum of het bos, zodat ze ook ‘in het echt’, zonder beeldscherm kunnen leren over het leven.

Voor entertainment en educatie vullen televisie en internet elkaar goed aan, voor zowel de kinderen als voor jezelf. Nu je weer nieuwe kijk-inspiratie hebt opgedaan, vraag je je misschien af of je abonnement nog toereikend is. In een alles in 1 pakket zitten zowel internet, televisie als telefonie, zodat je daar niet meer naar om hoeft te kijken.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Disney – mijn eerste woordjes

Disney en kinderen, het lijkt een combinatie die vanzelfsprekend is. En nu is er, volgens …