Gullivers Reizen – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-04-04 at 17.39.50Scheepsarts Gulliver grijpt de kans om op reis te gaan aan boord van een schip met beide handen aan. Ook al lijdt Gulliver schipbreuk, het eerste avontuur smaakt naar meer …

Recensie

In de serie “klassiekers” van uitgeverij De Wakkere Muis is het beroemde boek Gullivers Reizen van Jonathan Swift uitgegeven. Ik heb als klein kind meerdere malen de tekenfilm (uit 1939) over Gulliver heb gezien en daardoor in de veronderstelling was dat het oorspronkelijke boek alleen over de reis van Gulliver naar het land van Lilliput ging. Toen ik een jaar of 10 was en het originele boek van Jonathan Swift voor het eerst las, was ik dan ook hoogst verbaasd dat Gulliver, behalve de schipbreuk die hem bij de Lilliputters bracht, ook andere reizen en avonturen had beleefd.

Screenshot 2014-04-04 at 18.20.32Mijn kinderen hebben de tekenfilm niet gezien, maar kennen het verhaal van Gulliver wel een beetje uit het tafereel in Sprookjeswonderland (Enkhuizen). Ook daar zien we alleen Gulliver als ‘reus’ tussen de Lilliputters. En eigenlijk had ik verwacht dat De Wakkere Muis zich bij het herschrijven van het beroemde avonturenverhaal zou beperken tot dit verhaal.

Screenshot 2014-04-04 at 18.19.58Maar Geronimo Stilton draait zijn muizenpootje niet om voor een lijvige klassieker. De nadruk ligt wel -zoals in het origineel- bij de eerste twee reizen: naar het land van de Lilliputters en naar het land van de Reuzen, maar ook de andere reizen worden beschreven in het boek. Zoals altijd bij de boeken van Geronimo Stilton zijn vele woorden op een creatieve manier vormgegeven, wat het lezen voor kinderen erg leuk maakt.Screenshot 2014-04-04 at 18.19.42

Er staan mooie, kleurige prenten in het boek en het boek is ook prima voor te lezen. Erg leuk om op deze manier je kinderen kennis te laten maken met “klassiekers” uit de literatuur en knap hoe Geronimo Stilton er weer in is geslaagd om – ondanks dat het verhaal een stuk ingekort is – dicht bij het originele verhaal te blijven.

Gullivers Reizen – Geronimo Stilton
Naar de klassieker van Jonathan Swift
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share