De prinses van ver

In het boek De prinses van ver woont Prins Daan in het midden van een groot land. Op een dag vindt zijn vader, de koning, dat het tijd wordt dat Daan een prinses zoekt om later mee te trouwen. De prinsessen die de koning uitnodigt op het paleis vindt Daan niet leuk, dus besluit hij om zelf een prinses te gaan zoeken. Met zijn pony Ross en zijn hondje Spot reist hij het hele land door.

Recensie

Een bekend verhaal in een vernieuwd jasje. De vader van prins Daan vindt dat het tijd wordt dat hij een prinses zoekt om later mee te trouwen. Prins Daan denkt dat het niet zo veel haast heeft, hij is immers pas zeven jaar oud! Zijn vader nodigt toch allerlei prinsessen uit, zodat zijn zoon een prinsesje kan uitkiezen. Prinses nummer één maakt salto’s en vechtbewegingen, de tweede zegt eigenlijk helemaal niets en de derde peutert alleen maar in haar neus!

Na de bezoekjes van alle prinsessen, weet hij één ding zeker. Met geen van deze prinsessen wil hij trouwen. Dus neemt hij een besluit en gaat op reis… Iedereen die hij tegen komt weet dat “verderop” wel een prinses moet zijn. Maar hoe ver is dat nog?

De prinses van ver is een boek met een romantisch tintje en zal zeker in de smaak vallen bij de jonge meiden. Al is het door de zoete uitstraling van het boek! De prenten zijn erg leuk getekend en het is leuk te zien wat prins Daan allemaal op zijn zoektocht tegenkomt. Een prinses vinden blijkt nog niet zo eenvoudig!

Een prinses van ver – Samantha Loman
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, The House of Books

Lees ook:
Wie niet weg is…
Pom Ti Dom
Meisjes worden een balletprinsjes

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …

Share
Share