Verboden voor ouders, Encyclopedie van alle landen

Lees over de vreemde gebeurtenissen, de bijzondere dieren, de afschuwelijke geschiedenissen en de gekke feitjes die de 200 landen van de wereld zo interessant maken.

Recensie
Ik herinner me nog een encyclopedie van vroeger, die oersaai was. Veel tekst en kleine letters, weinig plaatjes en het merendeel was zwart/wit. Op deze encyclopedie lijkt Encyclopedie van alle landen totaal niet. Encyclopedie van alle landen ziet er vlot, levendig en kleurrijk uit. Daarnaast zijn de teksten kort en krachtig.
De vele foto’s zorgen ervoor dat de Encyclopedie van alle landen een lust voor het oog is. Kleurrijke, gekke, leuke, herkenbare en vreemde foto’s zorgen ervoor dat kinderen méér willen weten. Hun interesse wordt direct gewekt bij het openslaan van deze encyclopedie.

In de Encyclopdie van alle landen staan veel gekke weetjes. Zo staat er bij Zweden beschreven dat de populairste souvenir voor vakantiegangers, een verkeersbord is dat waarschuwt voor overstekende elanden. Deze worden dus veelal gestolen door vakantiegangers.
Maar ook vreemd eten, bijzondere dieren, bijzondere feiten, en ‘hier uitgevonden’ komen aan bod. Kinderen zullen op een leuke manier, veel te weten komen over diverse landen. Encyclopedie van alle landen is zeker voor de bovenbouw een hele leuke encyclopedie.

Encyclopedie van alle landen – Michael Dubois & Katri Hilden
Encyclopedie, hardcover, 207 pagina’s, Lannoo
Klik hier om dit boek te bestellen via Bol.com >>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wereldkaarten voor kinderen

Zelf kan ik eindeloos kijken naar wereldkaarten. Om te zien welke landen er zijn, waar …

Share
Share