Detectivebureau Trio & Co: De dierendiefstal

detecMaarten en zijn vrienden hebben een eigen detectivebureau. In deel 1 losten ze het mysterie van de verdwenen monsterkaarten op en nu verdwijnen er zelfs levende wezens: huisdieren. Natuurlijk gaan de speurneuzen van Detectivebureau Trio & Co hier direct achteraan!

Is het een stripboek, is het een leesboek…? Detectivebureau Trio & Co is geen gewoon boek. Een deel van het verhaal wordt verteld door de illustraties. Voor alle kinderen die gek zijn op verhalen, maar niet zo graag heel veel woorden willen lezen.

Recensie

Lezen…sommige kinderen zijn er dol op terwijl andere kinderen lezen niet zo leuk vinden. Strips daarentegen vinden bijna alle kinderen heel erg leuk. En dat is nou net de kracht van Detectivebureau Trio & Co. Dit boek is een combinatie van een stripboek en een leesboek, waarbij strips en illustraties volop aanwezig zijn.

Door de vele strips en illustraties zijn er geen pagina-lange teksten. Ideaal voor kinderen die lezen wat minder leuk vinden. Maar ook super leuk voor kinderen die wél van lezen houden.
Detectivebureau Trio & Co vangt met deze prachtige combinatie van een stripboek en leesboek zowel lezers als niet-lezers. En dat is volgens mij uniek!

P1360428Mijn zoon van 8 jaar vind lezen erg leuk. Wel vind hij boeken die hij zelf leest, meestal leuker wanneer er illustraties in staan. Puur omdat illustraties het boek – en daarbij het verhaal – mooier en leuker maken om te lezen. Tevens breken illustraties het verhaal, waardoor het verhaal speelser oogt en veel minder saai overkomt, dan wanneer er alleen maar teksten in staan.

Mijn zoon vindt Detectivebureau Trio & Co de Dierenbende erg leuk. De teksten leest hij met veel plezier, maar ook de illustraties worden nauwkeurig bekeken. Terwijl hij dit boek op de bank zat te lezen, hoorde ik regelmatig : ”Hé mam, moet je eens komen kijken…dit is grappig”. En dan moest ik naar een grappig plaatje kijken – al dan niet met tekst erbij – .

Wie kennis heeft gemaakt met Detectivebureau Trio & Co zal zeker meer delen hiervan willen lezen. Op dit moment zijn er twee delen van deze serie; Detectivebureau Trio & Co De Dierenbende en Detectivebureau Trio & Co  De verdwenen monsterkaarten. Laten we hopen dat er nog veel meer boeken in deze serie gaan verschijnen! Want één ding is zeker; zowel lezers als niet-lezers zullen gek zijn op de boeken van Detectivebureau Trio & Co!

Detectivebureau Trio & Co De verdwenen monsterkaarten – Martin Klein & Amber Fuchs
Strip-/leesboek, hardcover, 116 pagina’s, Uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Project Paard: Red Madelief [recensie]

Lieve papa, ik breng verslag uit aan jou, via de ultrageheime document. Er zijn twee …