Koopmans Oud-Hollandse Cake & Koek

Koopmans introduceert een nieuwe bakmix: de Oud-Hollandse Cake & Koek. Verrassend zijn de verschillende structuren van een smeuïge cake en een stevige koekbodem. De smaak van kandijkoekjes in combinatie met cake. Ik ben dol op lekker eten en iets lekkers bij de koffie sla ik ook niet af. Ik vind het dus helemaal geen straf om deze cake-mix uit te proberen. Mijn dochter is mijn grote hulp in de keuken, dus samen gaan we aan de slag. Eerst maar eens alle spullen klaarzetten die we nodig hebben: boter, eieren, water en dit pak bakmix. Voor de bereiding heb je nog een cakevorm en een mixer nodig. Dankzij de duidelijke stap-voor-stap beschrijving op de achterzijde van het pak, kan iedereen deze cake maken. Je begint met de mix voor de bodem en vervolgens ga je aan de slag met de cake. Een kwartiertje later zit  alles in de cakevorm en kan het de oven in. Nu is het een kwestie van geduld hebben. Ruim een uur later is deze cake klaar en kunnen we het resultaat bewonderen. Jammer dat de cake eerst nog moet afkoelen, want het ruikt inmiddels heerlijk in ons huis!

Dan komt het spannendste moment: het doorsnijden van de cake en ik moet zeggen het ziet er mooi en lekker uit. De krokante bodem van koek is donkerbruin en daarboven zie je een heerlijke, goudgele kleur van luchtige cake. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik van deze smaakcombinatie kan verwachten, dus ik laat me maar gewoon verrassen. Mmm…. Misschien is het niet goed voor mij dat ik weet dat deze cake & koek echt heerlijk smaakt! Ik heb zo’n vermoeden dat de cake verdacht snel op zal zijn. Nieuwsgierig kijk ik mijn meisje aan, maar zij is duidelijk minder gecharmeerd van de smaak. Maar vol trots belt ze wel oma op, want ze wil graag een plakje cake langs brengen. Dat slaat mijn moeder niet af en dus geniet zij even later ook van dit product.

Koopmans Oud-Hollandse Cake & Koek is één van de vier nieuwe cakes uit het speciale Oud-Hollandse cake assortiment. Dit product is in de supermarkt verkrijgbaar en de consumenten adviesprijs bedraagt € 1,79.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …