Venkel-garnalensoep [recept]

Een heerlijke soep die je – met wat stokbrood – ook als lunchgerecht kunt eten. Er zit geen vlees in dit gerecht, dus ook prima geschikt voor vegetariërs die wel schaaldieren eten.

venkel-garnalen-soep-recept-copyright-trotse-moeders-1Nodig:
200 gr.garnalen, (evt.diepvries)
1 venkelknol
250 gr. asperges vers of uit een pot
2 aardappels
1 rode paprika
1 groentebouillonblokje
beetje zout, peper
beetje maïzena

Bereiding:
Snijd de venkel in dunne plakjes
Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes, de aardappels in blokjes, de prei in ringen en de paprika in kleine stukjes.

Doe in een pan de bouillon. Voeg alles toe, behalve de asperges en de garnalen.
Na 10 minuten mogen die er ook bij gedaan worden.

Daarna de soep binden met maïzena. Even nog door laten koken en met heel veel smaak opeten.
Lekker ook met stokbrood en/of wijntje erbij.

Smakelijk eten!
Smakelijk eten!

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Lekker met koolraap [recept]

Koolraap heeft voor mij een stukje nostalgie. In mijn jeugdjaren bestond zoiets als chips e.d. …