Minecraft: Handboek voor Beginners

Screenshot 2014-08-01 at 22.11.08Minecraft, oftewel “digitaal LEGO” is enorm populair bij jong en oud. Het biedt dan ook ongekende spelmogelijkheden. Nog nooit van Minecraft gehoord, lees dan <hier> onze uitleg over wat Minecraft is.

Mijn kinderen zijn alle drie dol op dit spel. Ze hebben van elkaar geleerd, van vriendjes en van informatie op YouTube, waar talloze uitleg-video’s te vinden zijn. Ik sta er iedere keer van de kijken wat ze allemaal bouwen en kunnen. Daarom verwachtte ik dat het “Minecraft Handboek voor Beginners” meer iets voor mij was. Ik kijk uiteraard regelmatig mee met de kinderen en ik krijg van hen ook wel “les”, maar ik ben totaal niet bedreven.

minecraft-3Het blijkt dat dit handboek inderdaad voor mij een eye-opener is. Heel veel van wat ik bij de kinderen voorbij zie komen, wordt hier verder uitgelegd en wat ik ook prettig vind, zijn de tips. De jongste twee vind ik nog te jong om “de monsters aan te zetten”, maar in het handboek kun je lezen hoe je ze moet verslaan, wat prettig is tegen dat ze oud genoeg zijn om ook deze variant op het spel te verkennen.

minecraft-2Ik denk dat iedere ouder waarvan het kind met Minecraft speelt, veel kan hebben aan dit handboek. Je krijgt veel meer inzicht in het spel en de mogelijkheden en kunt zo ook beter met je kind in contact blijven over waar hij/zij mee bezig is.

Opvallend genoeg hebben mijn kinderen er ook veel aan.  Kennelijk staat er voor hen in dit boek nog een heleboel nieuwe informatie en de tips naar elkaar vliegen tijdens de maaltijden over tafel: “weet je dat je van drie stokken en twee draad een vishengel kunt maken? “. Ook vinden ze er inspiratie om weer nieuwe dingen te maken en uit te proberen.

minecraft-1Het boek kost slechts € 9,95, net zoals zijn opvolger: “Minecraft: Redstone Handboek” en dat is echt heel goedkoop voor de hoeveelheid aan goede en duidelijke informatie en tips die er in staan.

Zowel het Minecraft handboek voor beginners als het Minecraft Redstone handboek worden door mijn kinderen heel frequent gepakt, en iedere keer halen ze er weer iets nieuws uit. Echt een aanrader, zowel voor Minecraft spelers als voor ouders die op de hoogte willen blijven van waar hun kinderen zich mee bezig houden.

Minecraft: Handboek voor Beginners – Stephanie Milton & Paul Soares
Hardcover, 80 pagina’s, uitgeverij Juniorpress
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-08-01 at 22.10.49Minecraft: Redstone Handboek
Lees <hier> onze recensie van dit boek
Bestel dit boek hier >>>>minecraft-mijlpaal

Minecraft, wat is het eigenlijk?
Korte uitleg inclusief video
Bekijk onze uitleg hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share