Dora’s eerste schooldag

Dora - Dora's eerste schooldagDe vakantie is voorbij en Dora en haar vrienden zijn blij dat de school weer begint. Boots gaat Nederlands leren en Tico Engels. Wil jij hen helpen? Kijk achter de flapjes en ontdek leuke, nieuwe woordjes met Boots en Tico.

Recensie:
Dora is bij veel kleuters een geliefd programma en karakter en zij zullen dan ook met plezier dit boekje gaan lezen. Vooral omdat dit niet zomaar een boekje is, maar eentje met flapjes. Als onderwerp is er dit keer gekozen voor de eerste schooldag. Dora, Boots en Tico gaan weer naar school. Zoals altijd bij Dora is het een combinatie van Nederlandse en Engelse woorden, echter hebben ze dit keer een duidelijk onderscheidt gemaakt. Tico gaat naar school om Engels te leren en Boots om Nederlands te leren. Het verhaal beschrijft globaal het moment van naar school gaan, tot ongeveer het moment dat de les start. De volgorde is een beetje vreemd, want eerst zegt de juf dat ze gaan tekenen en daarna moeten ze zich voorstellen, zoals ze altijd na de vakantie moeten doen. Daarna beland je alweer op de laatste pagina en is de schooldag al weer voorbij.
doraDe nadruk ligt in dit boekje duidelijk op het leren van Nederlands/Engels. Zo staan er onder de flapjes teksten in twee talen, zoals bijvoorbeeld: “Laten we naar school gaan!” en “Let’s go to school!” In vergelijking met andere Dora boekjes vind ik dit een erg leuk initiatief. Eerder stonden woorden in het Nederlands of Engels, waarbij ik dan vaak aangaf wat het Engelse woord betekende. Nu kunnen kinderen dat zelf ontdekken en lezen. Hoewel mijn dochter de tijd van Dora wel achter zich heeft gelaten, vindt ze dit boekje wel weer aantrekkelijk. Zo leert ze mama af en toe een paar woordjes Engels…

Zoals altijd is dit boek ook voorzien van vrolijk, gekleurde tekeningen die de aandacht van kinderen zeker zal trekken. Flapjes doen het altijd goed bij kinderen en die worden dan ook maar al te graag omgeslagen. Dat is tevens de zwakke plek van dit soort boekjes. Afhankelijk van het enthousiasme waarmee je kind(eren) de boekjes gaan lezen, zullen de flapjes vroeg of laat kreuken of scheuren. Maar eigenlijk is dat ook het enige nadeel dat ik kan bedenken aan dit educatieve boekje.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …