Slim Schoolbord

Slim bordZelf heb ik de tijd nog meegemaakt dat mijn leraar met een krijtje het huiswerk voor volgende week op een groot schoolbord schreef, of op het bord – de voor mij enorm ingewikkelde wiskunde sommen –  uitschreef. Maar vandaag de dag kunnen de krijtjes de schooldeur uit.

Touchscreen
Want ik heb nu het SMART Board leren kennen. Dat is een slim schoolbord dat kinderen en leraren met hun vingers kunnen bedienen. Kinderen hoeven dus niet meer met een krijtje aan de slag en hetzelfde geldt voor de leraar.

Kinderen kunnen op dit slimme schoolbord opdrachten uitvoeren en afbeeldingen laten zien. Ook kunnen ze met één en twee vinger bewegingen inzoomen, dingen oppakken en verslepen. Hoe leuk wordt het dan om opdrachten uit voeren.

Slimme Tafel
Toen ik even verder googelde, vond ik naast een slim schoolbord ook nog een slimme tafel, waarop kinderen in groepjes via het touchscreen opdrachten kunnen uitvoeren. Bekijk dit Zweedse filmpje om te kijken hoe intuïtief kinderen omgaan met zo’n slimme tafel.

[youtube OIfG_7wjCmw]

Lees ook:
Eerder bril door digitaal bord
Prestaties scholen komen op internet
Scholieren leren springend rekenen

Share

About Yvon Reitsma

Share
Share