nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje in de speeltuin, nijntje in het ziekenhuis, nijntje in de dierentuin en nijntje ken ik volgens mij nog steeds uit mijn hoofd! Van de latere boekjes vond ik nijntje huilt erg mooi. De verhaaltjes zijn zo herkenbaar voor kinderen en door Dick Bruna zo prachtig getekend en op rijm gezet. Het zijn stuk voor stuk pareltjes! Daarom vond ik onderstaand persbericht erg mooi:

Hoera, het is feest! In 1955 verscheen het eerste nijntje-boek en dat betekent dat nijntje inmiddels 65 jaar bestaat. Deze bijzondere gelegenheid wordt het hele jaar door gevierd met feestelijke activiteiten en exclusieve producten.

Het feestjaar wordt ingeluid met de uitgave van de nieuwe verzamelbundel ‘nijntjes voorleesfeest’. Voor het allereerst worden originele nijntje-verhalen gebundeld in een dik voorleesboek. De bundel bevat vijf klassiekers:

  • nijntje in de dierentuin
  • het feest van nijntje
  • nijntje op school
  • nijntje huilt
  • koningin nijntje

De verzamelbundel ‘nijntjes voorleesfeest’ is vanaf 17 januari verkrijgbaar in de boekhandel en online.
nijntjes voorleesfeest | Dick Bruna | ISBN 978-90-5647-819-3 | hardcover | 44 pagina’s | 15,95 euro

Mening
Een nijntje-boek met 5 verhaaltjes. Dat is een must-have voor iedere (aanstaande) Trotse Moeder (of Trotse Vader) en trotse grootouder. Het is niet mijn persoonlijke top 5, maar een bundeling van 5 boekjes door de tijd heen. Mooi uitgegeven, hardcover en voor een bijzonder aangename prijs. Absoluut een aanrader!

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …