The Good Dinosaur [recensie van het boek]

the-good-dinosaur-recensie-copyright-trotse-moeders-6Wanneer de lieve, maar niet zo dappere dinosaurus Arlo in zijn eentje vast komt te zitten in de wildernis, wordt hij gered door het stoere kereltje Spot. Samen gaan de twee op pad om Arlo’s huis terug te vinden. Onderweg komen ze oog in oog te staan met angstaanjagende monsters en brullende tyrannosaurussen en moeten de vrienden bewijzen dat ze voor elkaar door het vuur gaan.

Recensie

“Wat is Arlo een stoere dino” Dat zijn de woorden van mijn zoon van net 8 jaar.

the-good-dinosaur-recensie-copyright-trotse-vaders-2Zo heerlijk vind ik het om samen op de bank te lezen, maar ook voel ik me een blije en Trotse Moeder als mijn kinderen zich helemaal kunnen verliezen in een boek. Gelukkig beleven mijn kinderen aan het lezen net zo veel plezier als ik.

Helemaal in onze nopjes waren we toen we het boek kregen The Good Dinosaur. Volgens zoon 2 vliegen in 1klap! Al enige tijd is hij helemaal into dino’s. Verbazingwekkend hoe lang die periode blijft duren, maar dat terzijde.

Het boek bevat op iedere bladzijde een paginagrote prent. Heerlijk om naar te kijken, er valt van alles op te zien en te ontdekken. Als je kind nog niet kan lezen, kun jij leuk voorlezen en kan je kleine naar de mooie prent kijken. Er staat best wat tekst op iedere pagina, maar zoals gezegd, er valt volop te zien op de prenten dus de kleine zal zich niet vervelen.

the-good-dinosaur-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Wij deden het lezen om en om. Zoon zit in Groep 4 en had met sommige zinnen wat moeite, maar samen kwam het helemaal goed. Na het lezen ging zoon in alle rust nog eens de tekeningen bekijken op de gelezen pagina’s.

Het boek telt meer dan 60 bladzijdes, een behoorlijk dik boek dus, zeker voor zo’n prentenboek. Ik zou willen schrijven gegarandeerd uren lang leesplezier, maar urenlang is een beetje overdreven, maar volop leesplezier zeker wel!

Verwacht geen realistisch dinosaurus verhaal. Het is een door Disney-Pixar gemaakt boek cq film. Een verhaal over doorzetten, familie, groot versus klein en bovenal liefde. De vaste onderdelen van Disney-Pixar maar die desondanks echt niet vervelen.

the-good-dinosaur-recensie-copyright-trotse-vaders-5

De liefde en verbondenheid tussen de kleine Dinosaurus Arlo en het verwilderde mensenkind Spot is zeer aandoenlijk en zoon voelde enorm met ze mee. Hij werd helemaal meegesleurd in het de zoektocht van de twee kleine vrienden.

De twee vrienden weten allerlei benaderde situaties te doorstaan door gebruik te maken van elkaars sterke kanten en elkaar te steunen tijdens deze moeilijke momenten. Dat zorgt voor spannende momenten en stoere verhalen. Zoon was helemaal trots op de beide vriendjes.

the-good-dinosaur-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Het boek is mooi gebonden en door de prachtige prenten echt de moeite waard. Als jouw dino-liefhebber nog klein is dan is het voor nu een spannend voorleesboek maar de grotere dino liefhebber kan het ook zelf lezen of, zoals wij deden, gezellig samen!

The Good Dinosaur – Groot verhalenboek
Hardcover, 64 pagina’s, Deltas Centrale uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

the-good-dinosaur-recensie-copyright-trotse-vaders-1

Voor een recensie van de film The Good Dinosaur, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …

Share
Share