Thuis koken met Ferran Adrià

Ferran Adrià staat al jaren bekend als de beste chefkok van de wereld. Zo stond hij met zijn restaurant elBulli jarenlang op de eerste plaats van de lijst met de beste restaurants ter wereld. Maar wat staat er ’s avonds op tafel bij deze chef-kok?

Het kookboek Thuis koken met Ferran Adrià geeft de recepten prijs van. Maaltijden die het personeel van dit beroemde restaurant zelf eet. Van spaghetti met gonade saus tot gebraden kip en chocolademousse. Middels een eenvoudig stappenplan leer je van de meester zelf hoe je lekkere maaltijden kan voorbereiden en klaarmaken.

Het boek is ingedeeld in drie delen. Het begint eigenlijk bij de basis. De uitrusting, hoe je een ei moet bereiden, wat onmisbaar is in elke keuken en een kijkje achter de schermen tijdens de maaltijden van het personeel.

Het tweede deel bestaat uit basisrecepten. Hoe maak je pesto, een goede tomatensaus, croutons en bouillon. Handige recepten die altijd van pas komen. En natuurlijk ook gebruikt gaan worden in het laatste deel: de maaltijden.

31 maaltijden. Complete driegangen menu’s, voor elke dag in de maand eentje. Verwacht geen Haut Cuisine. De maaltijden zijn gerechten die je gewoon op een doordeweekse dag voor je gezin kan maken. Adrià geeft in dit hoofdstuk aan dat de gerechten in deze driegangenmenu’s zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Met elk driegangen menu zet je een complete maaltijd op tafel. Desondanks spoort hij aan om vooral je eigen menu’s samen te stellen.

Elk recept wordt met heel veel foto’s begeleid. Het lijkt haast een How-to filmpje. Het kan haast niet fout gaan. Toch boezemt de grote naam Farran Adrià wat angst in. Het lijkt haast te simpel. Ik kan dan alleen maar zeggen: “probeer het zelf maar eens!”

Thuis koken met Ferran Adrià – Ferran Adrià
Kookboek, hardcover, 384 pagina’s, Van Dishoeck / Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Toen we onlangs de verjaardag van de tweeling vierden, stond de tafel weer vol met …