Dagje GaiaZOO [verslag]

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-1Van tevoren heb ik de kinderen al op het hart gedrukt dat we HEEL lang in de auto moesten…maar dat we dan naar een super-mooie dierentuin gingen. Geen probleem; dat hadden mijn meiden er graag voor over!

Na twee uur rijden kwamen we aan in Kerkrade, in Zuid-Limburg. De reis was prima verlopen en we hadden er zin in!

Toen we bijna bij GaiaZOO waren (3 minuten voor aankomst volgens het navigatiesysteem) kwamen we nog wel wegwerkzaamheden tegen, waardoor we even een andere weg moesten volgen. Omdat onze school de mei-vakantie iets anders had ingepland dan de rest van Nederland, was het heerlijk rustig, dat was op het parkeerterrein al te merken. Wat een luxe …gewoon op een doordeweekse dag naar de dierentuin…

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-2

Bij de kassa kregen we een tasje overhandigd met wat folders, een plattegrond, sleutelhangers en knuffel-aapjes…. en vooral dat laatste leverde glimmende oogjes op! De aapjes werden om de nek gehangen of zorgvuldig in het vest gestopt met het koppie er bovenuit… Bovendien kregen we naast de entree ook een lunch aangeboden….wat is bloggen toch leuk 🙂

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-3

Vanaf de kassa naar de entree van de dierentuin was al een leuke route. Het valt direct op dat je in een bosrijk gebied bent. Alles is er heerlijk groen in deze tijd van het jaar. Bij binnenkomst hebben we eens rustig op de kaart gekeken en samen besloten om te beginnen met ‘The Rainforest’…
Dat was een goede keuze (niet dat het een “foute” keuze was als we een ander gebied eerst hadden bekeken uiteraard)…

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-5 gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-4

Wat ik zelf heel leuk vind aan GaiaZOO, is dat er verschillende diersoorten zitten die mijn kinderen niet uit andere dierentuinen kennen. Ze hebben echt al aardig wat dierentuinen gezien, dus van een giraffe, zebra of leeuw kijken ze echt niet meer op, maar bijvoorbeeld de “bushdogs” ofwel “boshonden” vonden ze helemaal leuk.

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-11

En geef ze eens ongelijk….het is ook heel leuk om nieuwe diersoorten te leren kennen! De bushdogs lijken wel een soort beertjes gekruist met vosjes, heel grappig. En toevallig woont er bij ons in de straat een hondje die wel een beetje op een bushdog lijkt, Ronja…daar waren ze het allevier over eens.

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-10

Wat ik ook zo leuk vind, is dat er genoeg uitdaging voor de kinderen is. Behalve een speeltuin en een kinderboerderij was er bijvoorbeeld ook een JungleTour waar ik mijn dochters (met hun aapjes) in heb laten gaan. Een stukje verder heb ik ze bij de uitgang weer opgewacht. Dat soort dingen vinden mijn kinderen gewoon leuk!

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-14 gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-6

Ook kwamen we midden in een wandelroute een levensgroot memory-spel tegen met allerlei afbeeldingen van dieren die er in GaiaZOO te vinden zijn. Daar wordt door mijn kinderen bij stilgestaan en dat willen ze dan ook echt spelen, zie onderstaand filmpje:

En dan was er nog een geweldige binnenspeelplaats : De DINO DOME…. Hier hebben ze zich echt een hele tijd kunnen vermaken. Ze konden klimmen en klauteren en zich in een soort bootje vooruit trekken aan een touw (maar dat was wel hard werken, dat ging redelijk zwaar). Ook was er een soort paal/toren met stoeltjes, waarin je je omhoog kon trekken aan een touw, maar die was helaas niet open. Dat is dan weer een nadeel als je gaat wanneer het eigenlijk geen vakantie is. Zo konden ze ook niet op de “dino-carroussel”, want die draaide niet…

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-17

Midden in het park ligt het restaurant waar we gingen lunchen. Niets dan lof over dit restaurant! Behalve dat we er heerlijk hebben gegeten ziet het er echt gezellig uit. Geen ongezellige kantinestoelen, maar mooie gevlochten stoelen, dat doet gelijk wat luxer aan. Ook het terras buiten was echt van deze tijd met steigerhouten meubelen en gezellige kussentjes. Dat heeft uitstraling …

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-20

De twee jongsten waren helemaal blij met hun broodtrommel die ze bij hun lunch kregen. Die gaan volgende week mee naar school, waar ze in de kring vast mogen vertellen over wat ze in de vakantie hebben beleefd! Ik denk dat Daphne gaat vertellen dat ze een miereneter heeft gezien… Die heeft indruk op haar gemaakt!

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-18

Niet alleen de “nieuwe” dieren waren leerzaam voor mijn kroost, maar bij verschillende dieren stonden ook vragen op een bord, die achter een klep die je open kon doen beantwoord werden. Ze hebben heel wat kleppen geopend!

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-9

Ook werd er aandacht besteed aan de binnenkant van dieren dmv platen en skeletten. En er zijn verschillende uitgestorven diersoorten nagemaakt. Ze hebben echt wat opgestoken van deze dag!

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-12

Wat ook leuk is aan deze periode van het jaar, is dat er zoveel jonge dieren zijn. Mijn kinderen zijn sowieso gek op dieren, maar als er een klein aapje aan zijn moeder hangt en er jonge eendjes tussen de beverratten zwemmen, als ze “baby-Capibara’s” zien lopen en er een geit in de kinderboerderij op het punt van bevallen staat, maakt dat het wel extra leuk natuurlijk.

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-13

Andere dieren die extra opvielen voor mijn meiden zijn bijvoorbeeld de Grootoorvos , die ze direct herkenden van school-tv van “Leesdas Lettervos”… Ook herkenden ze dieren uit Disney’s “De Leeuwenkoning” en “Lady en de Vagebond”… Ik wilde zo graag de dwergnijlpaardjes zien…ik weet ook niet waarom, ik vind ze gewoon leuk….en mijn dochters deelden mijn mening na het zien van deze schattige , grappige dieren!

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-8 gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-19

Onze algemene indruk van GaiaZOO was heel goed. Het park is ruim opgezet, goed in harmonie met de aanwezige natuur, netjes en heel divers wat betreft de diersoorten. We vinden het echt een aanrader!

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-15

Mijn meiden vonden het oprecht de mooiste dierentuin waar ze ooit zijn geweest en snappen heel goed dat GaiaZOO de award “Beste dierentuin van Nederland” en de zilveren ANWB award heeft gewonnen!

gaia-zoo-bezoek-albertine-verslag-foto-copyright-trotse-moeders-16

Misschien leuk om te weten wanneer je naar GaiaZOO gaat….

  • Neem je oude mobieltjes mee! Die kunnen worden gerecycled en het opgeleverde geld gaat geheel naar het Gaia Nature Fund….
  • Ook is er de mogelijkheid om een dier te adopteren. Voor meer informatie ga je naar GaiaZOO.nl/adoptie
Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share