Shaun het Schaap: 4+ theatervoorstelling [verslag]

Shaun het Schaap. Ik ga al glimlachen wanneer ik aan dat schaapje denk. Smaller, slimmer en grappiger dan alle andere schapen en altijd weer in een avontuur verwikkeld met de baas van de boerderij, zijn hond en natuurlijk de kudde schapen. En nu is er, na de televisieserie en de film, een theatervoorstelling.

Shaun het Schaap in een theatervoorstelling

Met mijn 10-jarige tweeling en een vriendje van mijn jongste zoon gingen we in Amstelveen naar de theatervoorstelling van Shaun het Schaap kijken. Bij de herkenbare muziek van Shaun het Schaap, begonnen de kinderen in de zaal al meteen mee te klappen. En later, toen de schapen geteld werden, en de boer ook schaapjes in de zaal wilde tellen, was het geblaat goed te horen! Heerlijk wanneer kinderen betrokken worden bij een voorstelling.

De voorstelling is echt bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of vier, hoewel er ook jongere kinderen in de zaal zaten die er echt van genoten. Hij is nergens eng, maar wel spannend natuurlijk, want er is een Schaap, of is het een Hond, die het gemunt heeft op het grote schaap…. Bitzer, de hond, is verliefd op deze dame, en dus is het aan Shaun om er voor te zorgen dat ze het schaap niet kan ontvoeren.

Mijn kinderen vonden de voorstelling zeker leuk, vooral omdat er regelmatig muziek was die ze kenden, en er grappige stukjes in de voorstelling zaten (waar ik zelf ook om moest lachen). Toch zou ik deze voorstelling vooral aanraden voor jongere kinderen want het was duidelijk dat deze bedoeld is voor kinderen die duidelijk jonger zijn dan mijn tweeling.

De voorstelling duurt bijna een uur en daarna was er nog de gelegenheid om op de foto te gaan met enkele karakters. Een echt uitje dus! Voor informatie over speeldata, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De vrouwen van de Leeuwenhof – Agneta’s erfenis [bespreking]

Inhoud Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een …