‘Pippa! Pelle! Kom naar buiten, want de zon schijnt, vogels fluiten.’

pippa-pelle-trotse-moedersPippa en Pelle hebben een heerlijke dag als ze buiten gaan wandelen en daar al hun dierenvrienden ontmoeten. Dit sprankelende kartonboekje van Daniela Drescher nodigt uit om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan.

Recensie
Het uiterst schattige boekje van Pippa en Pelle doet je glimlachen en zachtjes voorlezen. Screenshot 2015-11-09 at 11.29.07

Het is een klein, mooi verhaaltje, en heerlijk zoet en lief zo voor het slapen gaan. Je smelt er als moeder zelf in weg en de lieve woordjes en rijmpjes maken je blij.

Daniela Drescher, de schrijfster, vertelt ons een mooie zomer dag, waar Pippa en Pelle beestjes, vruchtjes, de zon en maan tegenkomen.

Nylan is nu bijna drie en herkent alle diertjes maar al te goed, het zachte rijmen en voorlezen laat hem dichter tegen mij aan kruipen. Ik vertel hem de natuur te waarderen en goed op te letten wat je allemaal wel niet tegenkomt als je buiten bent.

Screenshot 2015-11-09 at 11.29.31

Ondertussen kriebelt hij de slak op het plaatje en doet het geluid van de zoemende bij na. Hij ontdekt de mier en rups nog voordat ik ze zag en na een paar avonden maakt hij de rijmpjes voor mij af. Een lief boekje en heel leuk (tussendoor) cadeautje voor de kleintjes.

Pippa en Pelle – Daniela Drescher
Bekijk op bol.comPrentenboek, 12 pagina’s, uitgeverij Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Het Zwanenmeer

Dit boek met prachtig uitgesneden illustraties vertelt over de magische wereld van het beroemde ballet …