Dat is mijn moeder niet! …. en andere hoogtepunten uit het leven van een stiefmoeder

cover Dat is mijn moeder nietDaniëlle de Groene vertelt in Dat is mijn moeder niet! … en andere hoogtepunten uit het leven van een stiefmoeder met veel zelfspot en humor over het samengestelde kind en haar stiefmoederschap. In eerste instantie hebben we allemaal vaak een negatieve associatie bij het begrip stiefmoeder, dankzij sprookjes als Assepoester en Sneeuwwitje, maar er is natuurlijk niets negatiefs aan. Stiefmoeder is een geuzennaam!

De auteur werd toen ze 30 was verliefd op een pas gescheiden man met twee kinderen, van drie en vijf. Al snel zijn ze gaan samenwonen en dat betekent ook dat je een rol krijgt in de opvoeding van de kinderen van je man. Een rol die Daniëlle met veel liefde op zich heeft genomen.

In Dat is mijn moeder niet! beschrijft Daniëlle de Groene met veel liefde haar belevenissen vanaf het moment dat ze de kinderen voor het eerst ontmoet. Het boek is in vier delen ingedeeld: de eerste twee jaar, het derde en vierde jaar, het vijfde en zesde jaar en de jaren daarna.

Op een gegeven moment krijgt ze ook zelf een kind, en dan verandert de situatie er alleen verder. Zeker als ook de moeder van de stiefkinderen rond dezelfde tijd ook een dochtertje krijgt. Aan het begin en eind van ieder deel staan gedichtjes van de auteur over haar stiefmoederschap. Die vond ik erg ontroerend en veelzeggend. Kleine hoogtepunten in Dat is mijn moeder niet!

Ik heb Dat is mijn moeder niet! met heel veel plezier gelezen. Vol herkenbare situaties, want uiteindelijk of het nu je eigen kinderen zijn of de kinderen van een ander, je komt allemaal met dezelfde probleempjes in aanraking (het schoolplein, hoofdluis, pubers). Leuk om te lezen, en omdat het allemaal korte columns zijn die eerder op de J/M voor ouders blog zijn geplaatst, ook heel geschikt om tussendoor of onderweg in bijvoorbeeld de trein te lezen.

En Daniëlle laat het niet bij dit boek. Ze blogt vrolijk door in dezelfde lekker leesbare stijl als Dat is mijn moeder niet! Snel verder lezen dus!! En hier is Daniëlle op Twitter te vinden.

Dat is mijn moeder niet! …, Daniëlle de Groene
Korte verhalen, 166 pagina’s, A.W. Bruna Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Even voorstellen: Trotse pleeg- & stief Moeder Bien

Onlangs kreeg ik een mail van een enthousiaste Trotse Moeder die graag over haar leven …

Share
Share