Ik leer lezen – spel- en leerkaarten [recensie]

IMG_0258-1Jij leert lezen? Cool! Dan weet je ook dat je heel veel moet oefenen. Elke dag opnieuw! Maar wist je dat je door met woorden en zinnen te spelen ook vlotter leert lezen? Door op een leuke manier met taal bezig te zijn, verbeter je namelijk je leesvaardigheid. In deze doos zitten 50 kaarten met leuke leesoefeningen die speciaal geschreven zijn voor kinderen die leren lezen. Net zoals jij! Je leert eenvoudige zinnetjes vormen, rijmwoorden zoeken, de juiste tekening bij een zin vinden en nog veel meer.

Recensie:
De speel- en leerkaarten is een leuk concept. De kaarten stimuleren om met taal bezig te zijn. IMG_0259-1Het mooie eraan vind ik persoonlijk dat je er geen boek bij nodig hebt. Dan lijkt het lezen soms zo te ‘moeten’. De kaarten zijn gericht op AVI niveau 1/M3.

Er staan veel verschillende opdrachten op de kaartjes, van de namen van babydieren bij de plaatjes zoeken en alle woorden met een AA erin aanwijzen, tot wie is wie. Bij het laatste moet je bijvoorbeeld door het lezen van de instructies er achter zien te komen welke naam bij welke persoon hoort.

Onze zoon is erg enthousiast over de kaarten, met veel plezier oefent hij iedere dag een paar kaarten. Wat meteen een van de leuke voordelen is van deze kaarten. Je kunt er gemakkelijk 1 of meerdere doen. Je hoeft niet meteen een hele reeks af te maken.

IMG_3508 IMG_3507

Het zijn stevige kaarten die op een leuke aansprekende wijze zijn vormgegeven. Onze dochter van drie, voor wie het leren lezen op dit moment nog niet aan de orde is, vindt het ook al erg leuk om met de kaarten te spelen. Zij kijkt voornamelijk naar wat er allemaal op te zien is en wat er gebeurt op de plaatjes.

Ik leer lezen; spel- en leerkaarten
50 kaarten in doos, AVI 1-3, 6+, uitgeverij Deltas
Bestel deze ‘ik leer lezen kaarten’ hier >>>>

IMG_3505

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share