Bijzonder moeder-kind-uitje: klassiek ballet

Veel kinderen maken kennis met klassiek ballet wanneer ze nog heel jong zijn. Angelina Ballerina, prinses Lillifee… Vaak roze en met tutu ūüėČ Wanneer kinderen ouder worden, en zich wat langer kunnen concentreren, is het voor hen (en voor jou, als Trotse Moeder) een bijzondere ervaring om eens naar een “echt ballet” te gaan!

Binnenkort worden de drie klassieke balletten van¬†Tsjajkovski in Nederland uitgevoerd door de¬†Staatsopera van Tatarstan: Het Zwanenmeer, De Notenkraker en Sleeping Beauty. Alle drie de balletten zijn ‘verhalend’ op een manier die kinderen aan zal spreken.

Het Zwanenmeer
Een ultiem klassiek ballet, met alle elementen die erbij horen. Het verhaal kennen sommige kinderen misschien van de tekenfilm De Zwanenprinses, of van de Barbiefilm Het Zwanenmeer. Het verhaalt over en ongelukkige liefde: prins Siegfried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. De prins kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde af te leggen. Dit wordt echter verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert.

Sleeping Beauty / Doornroosje
Een ‘dubbele’ klassieker, naar het klassieke sprookje¬†De schone slaapster van Charles Perrault. Over¬†prinses Aurora, die zich op haar zestiende verjaardag door toedoen van de slechte fee aan de spoel van een spinnenwiel prikt en na honderd jaar slapen wordt gewekt door de kus van een prins.

De Notenkraker
Ballet wat zich afspeelt rond de kerstdagen en daarom ook een prima kerstvakantie-uitje is! Het verhaal van De Notenkraker begint op Kerstavond, wanneer Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een notenkraker krijgt. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen de valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met Clara naar het Snoepgoedrijk. Maar voor er koffie, thee, suiker en bloemen klaarstaan, moeten zij eerst nog kou en vorst trotseren.

Voor speeldata, locaties en prijzen, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share