Spelende kinderen: zo voorkom je hoge kosten bij schade in- en rondom huis

Als moeder zul je het vast wel herkennen, het is een regenachtige dag en de kinderen willen toch hun energie kwijt en dus doen zij dit binnenshuis. Een bal door het ruit, kapotte vazen en gesneuvelde tapijten, het hoort er allemaal bij. Je probeert je kind hiervoor te behoeden, maar als je kind bij een vriendje of vriendinnetje speelt, dan kun je dit niet in de gaten houden. Toch kun je jezelf hier financieel wel voor indekken. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Hoe werken verzekeringen precies?
Vrijwel iedereen sluit verzekeringen af, maar wat is nu eigenlijk precies de reden van het afsluiten van verzekeringen? Door middel van het afsluiten van een goede verzekeringen kan jij opgelopen schade door bijvoorbeeld brand gedeeltelijk of soms in zijn geheel laten vergoeden door een verzekeraar. Verzekeringen zijn er niet alleen voor schades. Zo zijn er ook verzekeringen die je dekken voor bijvoorbeeld inbraken en diefstal. Natuurlijk kunnen de verzekeringen de inbraak of de brand niet terug draaien of in zijn geheel voorkomen. Toch doen ze er van alles aan om de kapotte of gestolen spullen terug te krijgen en je vooraf voldoende te informeren. Wordt bijvoorbeeld je televisie gestolen en heb jij je hiervoor verzekerd? Dan is er een grote kans dat je de televisie terug kan krijgen in de vorm van een financiële vergoeding. Uiteraard dien je hiervoor bij de meeste verzekeraars wel een aankoopbewijs te kunnen tonen. Bewaar de bonnetjes dus goed.

Inboedelverzekering
Wanneer je kinderen hebt is het bij uitstek handig om verzekeringen af te sluiten. Het kan maar zo gebeuren dat kinderen per ongeluk iets kapot maken of beschadigt. Een ongeluk zit met de vaak ietwat drukke en/of onhandige kinderen immers in een klein hoekje. Mede voor dit soort momenten is het prettig om hiervoor verzekerd te zijn. Kinderen kunnen tijdens het spelen ook meubels kapot maken of beschadigen. Dit zijn situaties waar je vaak weinig tot niets aan kunt veranderen. Voor dergelijke situaties is het aan te raden om te kijken naar een inboedelverzekering.


De inboedelverzekering dekt het overgrote deel aan goederen dat zich bevindt in je woning. Hierbij zou je kunnen denken aan stoelen, krukken, tafels en bijvoorbeeld bedden. Niemand zit te wachten op onnodige financiële kostenposten voor het herstellen van spullen die in huis beschadigd raken. Naast een dekking voor meubels zorgt een inboedelverzekering er ook voor dat alle kleding thuis verzekerd is. Dus wanneer je kleding op wat voor een manier dan ook of stuk gaat dan is dit gedekt en dit voorkomt een hoop vervelende situaties.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Is jouw iPad kapot gevallen door je kind? Dit kan je eraan doen

Erg vervelend natuurlijk, als je iPad is gevallen door je kind. Een nieuw scherm voor …