Doorgaan: pepernoten bakken en intocht kijken [blog]

eiffel-tower-522344_640Na een vrijwel slapeloze nacht door de vreselijke gebeurtenissen in Parijs, waar Trotse Vader Frank ook al over blogde <klik hier om zijn persoonlijke blog te lezen> is het tijd om de kinderen te vertellen wat er gebeurd is. Het is niet mogelijk om een kind-vriendelijke versie te maken, ik probeer wel om de angst die ik zelf voel, niet door te geven. De kinderen zijn onder de indruk en zitten vol vragen die ik niet kan beantwoorden.

intocht-sint-2015-pepernoten-copyright-trotse-moeders-6Maar, het zijn kinderen. En Sinterklaas komt vandaag gewoon aan in Meppel met een heleboel Zwarte Pieten, met Dieuwertje en Jeroen. En ook dat is belangrijk. Belangrijk, omdat het leven doorgaat. En omdat rituelen belangrijk zijn om rust in het dagelijks leven te krijgen.

Dus gaan we gezellig, net als alle voorgaande jaren, pepernoten bakken. Het voordeel van zelf pepernoten maken is dat je dan ook zelf kunt kiezen hoe de pepernoten er uit zien: rond of juist heel anders. Resultaat: een heleboel ronde pepernoten, een pac-man met spookjes, een hartje en een schaap 🙂

intocht-sint-2015-pepernoten-copyright-trotse-moeders-4 intocht-sint-2015-pepernoten-copyright-trotse-moeders-3

De tweeling is nog aan het herstellen van een week ziek-zijn, dus we nestelen ons lekker in het grote bed bij de televisie. En dan komt Sinterklaas aan. Of niet? Of wel? Het is weer even spannend, we kunnen weer lekker meezingen en uiteindelijk komt alles goed.

intocht-sint-2015-pepernoten-copyright-trotse-moeders-1

Ik zou willen dat ik net als Sinterklaas zo overtuigend kon zeggen dat “altijd alles goed komt“…..

intocht-sint-2015-pepernoten-copyright-trotse-moeders-11

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zo kun jij je rijangst overwinnen

Veel volwassenen hebben last van rijangst. Bijna de helft van de inwoners van Nederland zit …

Share
Share