Annie M.G. Schmidt en Thé Tjong-Khing

De A van Abeltje

Abeltje is terug met het boek De A van Abeltje. Dit is het spannende vervolg op Abeltjes fantastische liftavonturen. Net als het eerste deel, is dit boek voorzien van de prachtige tekeningen van Thé Tjong-Khing.

Na hun avonturen met de lift van warenhuis Knots besluiten de hoofdpersonen nog een keer bij elkaar te komen. Abeltje gaat samen met meneer Tump, juffrouw Klaterhoen en Laura naar de kermis in Middelum. Maar daar loopt het helemaal mis, want tijdens een goocheltruc van professor Pinsky verdwijnt Laura. Niemand weet waar ze is gebleven. Abeltje maag de woonwagen en het paard van de professor lenen. Samen met meneer Tump en juffrouw Klaterhoen gaat hij op zoek naar Laura en op weg naar… nieuwe avonturen!

Recensie

Abeltje is een geliefd boek vol avonturen. En dan is er eindelijk een vervolg! Ook De A van Abeltje is een echt avonturenverhaal vol gekker en rare situaties. Je kind kan met dit boek volop fantaseren. Het boek is goed te lezen als je Abeltje nog niet kent, maar is eigenlijk wel leuker als je de voorgeschiedenis uit het eerste boek ook kent. Is jouw kind bekent met Abeltje? Dan is dit boek zeker een aanrader.

De A van Abeltje is geschikt om voor te lezen vanaf 6 jaar en misschien nog wel leuker om zelf te lezen voor kinderen van 8 jaar en ouder.

De A van Abeltje – Annie M.G. Schmidt & Thé Tjong-Khing
Kinderboek, hardcover, 190 pagina’s, Querido

 

Lees ook:
Minoes
Wiplala Weer
Pluk van de Petteflet

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …

Share
Share