De verdwijning van Adèle Bedeau

Ben jij iemand die eerst de laatste pagina’s van een boek leest? Doe dat hier niet, want het nawoord van de vertaler verdient echt je onverdeelde aandacht nádat je het boek gelezen hebt!

Het verhaal
Manfred Baumann is een eenling: sociaal onhandig en altijd slecht op zijn gemak. Hij brengt zijn avonden in stilte drinkend door in een rustige bistro in de kleine Franse stad Saint-Louis. Nauwgezet houdt hij Adèle Bedeau in de gaten, tot zij op een dag van de aardbodem verdwijnt. Georges Gorski – een detective die gekweld wordt door zijn onvermogen om zijn eerste misdaad op te lossen – krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek doet Manfreds wereld op zijn grondvesten schudden en dwingt hem om geheimen uit zijn verleden onder ogen te zien.

Mening
Meestal breng ik het geduld niet op voor boeken waarin gedachtegangen uitgebreid beschreven worden, maar De verdwijning van Adèle Bedeau kon ik niet wegleggen. Het intrigeerde vanaf het begin.

De manier waarop de hoofdpersonen denken is dan ook erg boeiend. Met name de gedachten van Manfred Baumann, die -hoewel ‘bijzonder’- goed te volgen zijn. Ook Gorski, detective in dit boek, wordt steeds meer een duidelijk personage zonder dat het afleidt van de rest van het verhaal.

Dit boek is dan ook veel meer dan een detective. Natuurlijk, er verdwijnt een meisje en het blijft lang onduidelijk wat er is gebeurd en wie er mee te maken heeft. Maar dit boek gaat meer over wat de verdwijning met Baumann en Gorski doet, en waarom. En de rustige manier waarop dàt verhaal zich ontwikkeld is meer dan de moeite waard om te lezen. Aanrader!

De verdwijning van Adèle Bedeau – Graeme Macrae Burnet
Paperback, 268 pagina’s, uitgeverij Hollands Diep
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning [recensie]

Mijn jongste zoon was 11 jaar toen hij het eerste boek over juf Braaksel las. …

Share
Share