De secretaresse [thriller-recensie]

“Ze zou wel eens de gevaarlijkste vrouw van kantoor kunnen zijn…” zo staat op de cover van het boek De secretaresse. Dat belooft wat!

Inhoud
“De secretaresse’ van Renee Knight, auteur van de bestseller “Disclaimer’, is een beklemmende thriller over obsessie, verraad en ultieme wraak. In de psychologische triller “De secretaresse’ stelt Renee Knight de vraag: wie heeft de meeste macht op kantoor? Degene die het hardst praat, er het beste uitziet, het rijkst is, degene die het meeste respect afdwingt? Of is het iemand als Christine Butcher: een bescheiden vrouw die in stilte getuige is van alles wat besproken wordt, elk geheim en elk gerucht? Iemand die onopvallend informatie inwint bij degenen voor wie ze werkt, degenen die enkel zichzelf zien? Er is een slechts een dunne lijn tussen loyaliteit en verraad, en als iemand als Christine Butcher tot het uiterste gedreven wordt, kan zij zomaar de gevaarlijkste vrouw op kantoor blijken…

Mening
De omschrijving van de inhoud klopt niet met hoe ik het boek heb ervaren. Voor mij was het vooral boeiend om te lezen over iemand die zoveel uit het voor een ander zorgen haalt, dat ze daarin zo ver gaat dat ze zichzelf verliest. Subtiele manipulaties die bijzonder knap beschreven zijn in dit boek, maken dat je je zowel verbaast over de houding en de keuzes van secretaresse Christine, maar ook begrijpt hoe het zo ver kon komen.

Dat vind ik echt het sterke aan het boek, wat weinig ‘thriller-spanning’ heeft, behalve in het laatste stuk van het boek waarvan het einde me toch een beetje teleurstelde. Maar dat heeft vooral te maken met het gevoel dat je krijgt wanneer je over Christine leest, als lezer wilde ik graag dat ze echt een keuze voor haar eigen leven zou maken, vanuit haar eigen kracht. Die kracht heeft ze zeker, aan het eind van het boek, maar ze gebruikt hem voor iets anders….

Het boek bouwt goed op, maar doet daar naar mijn mening wel erg lang over. Echt een boek voor tussendoor.

De secretaresse – Renee Knight
Paperback, 318 pagina’s, uitgeverij Ambo Anthos
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share