Lieve Stine, weet jij het?

Screenshot 2015-04-11 at 16.51.45Waarom mag je het niet gewoon zeggen als je een cadeau spuuglelijk vindt? Waarom post je superblije foto’s online als je helemaal niet zo’n leuke avond hebt gehad?

Stine Jensen is een moderne filosoof die oude wijsheden combineert met het leven van nu, en in dit boek geeft zij duidelijke antwoorden op vragen van kinderen. Maar soms kan je ook een vraag terug verwachten…

Recensie
Als Trotse Moeder leer je je kinderen om eerlijk te zijn, niet te liegen. Maar hoe zit het dan met zaken als 05 december, kinderen die hardop zeggen “die meneer ziet er uit als de boef van Mega Mindy” of reacties op een cadeautje wat ze niet mooi vinden…..

lieve-stine-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Grote mensen weten meestal wel een weg te vinden, liefst zonder te liegen. “Wat een bijzondere print heeft die jurk“, “Je haar is wel lekker kort voor deze zomer“. Want mensen kwetsen wil je ook niet.

Dit soort ‘problemen’ worden in het boek Lieve Stine, weet jij het? besproken. Kinderen sturen Stine een vraag, zoals “Waarom ben ik bang voor de dood?“, “Waarom is het soms zo moeilijk om te kiezen?” en “Wat is goed of slecht?” en op een bijzondere manier wordt een antwoord gegeven.

lieve-stine-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Er worden vooral inzichten, meningen, gegeven, van filosofen, maar ook van hoe mensen in een bepaalde cultuur ergens tegenaan kijken. Erg goed gedaan, want uiteraard is er niet één goed antwoord, maar de eerlijkheid en de openheid waarmee de vragen worden beantwoord, geven wel degelijk mogelijkheden voor kinderen om hun eigen mening te vormen, gesteund door feiten, wetenschap en (oudere) inzichten.

lieve-stine-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Een heel bijzonder boek, om regelmatig met je kind op te pakken en over te praten.

Lieve Stine, weet jij het? – Stine Jensen
Bekijk op bol.comGeïllustreerd door Sverre Fredriksen
Hardcover (met doorkijkvakje), 128 pagina’s, 10+, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

lieve-stine-recensie-copyright-trotse-moeders-4

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het …