Tuinieren voor (wilde) dieren

cover-wilde-dierenMaak van je tuin een beestenboel: maak zelf een egelhuis, bijenflat, vogelbistro of paddenhotel! Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, landelijk of in de stad: met een paar eenvoudige aanpassingen wordt je tuin een waar paradijs voor dieren en insecten.

Diervriendelijk tuinieren: deze gids vertelt je op een luchtige manier hoe je dat kunt aanpakken aan de hand van praktische instructies en inspirerende illustraties. Ook is er veel aandacht voor geschikte bloemen en planten per seizoen. Een aanstekelijke tuingids vol handige tips. 

Recensie

Als je iets hebt met tuinieren en bewoners of mogelijke bewoners van je tuin, dan is dit boekje een absolute aanrader. Toen ik het in mijn handen had en het doorbladerde, kon ik het niet laten meteen te lezen en de prachtige foto’s te bekijken. Een goed teken dus.

Screenshot 2014-10-02 at 09.22.03

Als oud bewoner van een flat en huidige bewoner van een niet al te grote tuin vond ik het heerlijk om te lezen wat je eigenlijk allemaal kunt met je tuin, ook al is hij maar mini, om meer kleine dieren en insecten in je tuin te halen. In die zin is het echt een boek voor iedereen want ook voor de mensen met een grote lap grond zijn de tips toepasbaar. Ik houd daar wel van, een breed publiek, alles op maat te maken.

foto 1

foto 3

Het boek is niet persé op kinderen gericht maar ook mijn kinderen wilden het meteen graag bekijken. De prachtige foto’s van hele gewone, dichtbije dieren boeide hen meteen. Zij gingen op hun beurt meteen de tuin van ons vakantiehuis in op zoek naar vlinders en bijen om die net zo mooi op de foto te zetten en vroegen wat wij thuis nog konden doen om die ook meer in de tuin te krijgen.

foto 2Het boekje is heel praktisch ingedeeld op seizoen en op maand. Aangezien wij nog niet zo lang in ons huidige huis wonen en nog volop aan het denken zijn hoe de tuin aan te leggen en wat er in te zetten, vond ik het heel handig om te lezen welke planten, stuiken en bomen wanneer groeien.

Het lijkt me zo leuk om een tuin aan te leggen waar ieder seizoen iets in bloei staat. Daar helpt dit boekje je ook mee op weg, inclusief een klein fotootje hoe die betreffende plant in bloei er dan uit ziet.

foto 5Het boekje is klein en handzaam, niet te dik maar zeer compleet. Hoe maak je een nestkastje, waar houden kikkers van, waar herken je een steenhommel aan, tips voor een kruidenhoek, maak een vlinderkroeg om nog meer vlinders je tuin in te lokken en hoe maak je je eigen composthoop.

Alles zeer duidelijk maar beknopt beschreven. Ons hele gezin werd hier meteen door geïnspireerd en het is daarnaast ook een prima boekje om in huis te hebben om nog eens het een en ander op te kunnen zoeken.

Tuinieren voor (wilde) dieren – Barbara Rijpkema
Genaaid, gebonden, 128 pagina’s, KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …