Juf Braaksel en het Meesterbrein [recensie]

Wat een auteur, Carrie Slee. Iedere keer weet ze te verrassen en ze lijkt zich werkelijk in alle leeftijdscategorieën en interessegebieden van kinderen in te kunnen leven. Zo ook weer met het tweede boek over Juf Braaksel. Geschreven voor kinderen vanaf een jaar of acht, maar ook voor mijn 13-jarige zoon een boek wat met veel plezier gelezen is. Hieronder zijn eigen recensie:

Ik heb het boek: Juf Braaksel en het Meesterbrein gelezen en dit is mijn recensie daarover.

Verhaal:
Het is het vervolg op het eerste boek van juf Braaksel. Juf Braaksel is uitgeroepen tot juf van het jaar. Daar klopt niks van want ze is helemaal niet aardig. Er komt een nieuw super slim kind op school en Juf Braaksel doet extra aardig tegen hem. Hij is het voorbeeld. Maar waarom? Misschien wil juf Braaksel wel iets doen met hem? De nieuwe jongen die Lucas heet gaat samen met zijn twee vrienden Thijs en Lotte achter de plannen van juf Braaksel komen. Heel spannend dus.

Mijn mening:
Het boek is 8+ en dat is te merken. Ik ben dertien en kon nog steeds genieten van het boek. Ik vind het spannend omdat er bij het verhaal iets is dat bij iedereen kan gebeuren. Dan leef je mee met de hoofdpersoon. Het verhaal vond ik spannend en leuk. Je wist niet echt wat er gaat gebeuren. Het is zeker een aanrader.

Hieronder de recensie van het eerste boek over Juf Braaksel:

Juf Braaksel en de Magische Ring – nieuw boek van Carry Slee

Nederlands, Hardcover, 9789048850884, uitgeverij OverAmstel, 288 pagina’s

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Middernachtbibliotheek

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan …