Uit logeren

De tweeling Saskia en Jeroen gaat logeren bij hun tante in Amsterdam, omdat hun zwangere moeder een tijdje in bed moet blijven. Saskia en Jeroen vinden het heerlijk in Amsterdam. In het park helpen ze de weggewaaide hoed van een meneer terugvinden. Ze vergeten hun tante en moeten uiteindelijk zelf weer gevonden worden. Thuis is er een grote verrassing. Hun broertje Bart is geboren. Saskia en Jeroen zijn heel trots. Als ze met Bartje mogen wandelen, verzinnen ze meteen een leuk spelletje. Ze hebben Bartje gevonden en gaan voor hem zorgen. Saskia en Jeroen houden hun spel zo goed vol, dat ze een bezorgde mevrouw achter zich aan krijgen!

Het is duidelijk dat niets ooit ‘gewoon’ gaat en dat maakt de kleuters Saskia en Jeroen, creaties van Jaap ter Haar, vreselijk populair bij vele kinderen. Gwen Eckhaus is afgestudeerd aan de Toneelschool Amsterdam. Ze is actrice, scenarioschrijver en regisseur. Saskia en Jeroen – uit logeren is haar eerste luisterboek.

Recensie
Dit luisterboek bestaat uit twee CD’s met daarop in totaal zeven verhaaltjes. Allen brengen een leuk avontuur van deze twee kleuters. De verhalen zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en de lengte van de verhaaltjes zijn daarop goed afgestemd. Niet te lang zodat de aandacht verslapt, maar wel lang genoeg om een mooi verhaal te vertellen.

Het feit dat er altijd iets geks gebeurd in de verhaaltjes spreekt kleuters natuurlijk erg aan en ze zullen dan ook genieten van de belevenissen. Wie eenmaal Saskia en Jeroen kent zal al bij voorbaat moeten gniffelen om wat komen gaat. Eén ding is zeker, het is nooit saai met deze twee kinderen!

De gesproken tekst is duidelijk en goed verstaanbaar. Wel vind ik dat het bij sommige – wat langere zinnen – net iets te snel gaat. Alsof er is geprobeerd te voorkomen dat er een stilte valt halverwege de zin. Persoonlijk vind ik een adempauze minder storend dan een zin die opeens wat sneller uit de mond rolt. Echter is dit heel persoonlijk, want mijn dochter hoor ik er niet over. Ze kan het verhaal prima volgen, dus het is zeker niet storend voor de doelgroep. Volgens mij merkt zij niet eens op dat sommige zinnen iets sneller worden voorgelezen dan de anderen.

Voor kinderen die graag luisteren naar verhalen is Saskia en Jeroen – uit logeren een mooi luisterboek. De diversiteit van de verschillende verhalen maakt dat het afwisselend blijft om naar te luisteren. Ideaal voor kinderen die even een momentje rust zoeken en lekker naar een leuk verhaal willen luisteren. Luisterboeken doen het overigens ook erg goed in de auto tijdens lange autoritten.

Saskia en Jeroen – uit logeren
Luisterboek, 2 CD, Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven …