Soep is eigenlijk altijd lekker. Tussendoor, bij de lunch of als eerste gang bij het avondeten. Deze romige aardappelsoep is makkelijk te maken en zacht van smaak zodat ook kinderen deze soep heerlijk zullen vinden. Wil je zelf wat pittiger? …
Read More »Pasta met asperges [recept]
Pasta… Bijna altijd een succes in een gezin met (jonge) kinderen. En ook met pasta kun je variëren! Met onderstaand recept voor pasta met asperges, heb je weer eens een hele andere variant. En voor de vegetariër kan de vis …
Read More »Maaltijd vissoep [recept]
Heerlijke maaltijdsoep, bijvoorbeeld voor in het weekend. Sommige kinderen lusten geen garnalen of mosselen (sommige volwassenen overigens ook), dus die kunnen er eventueel uit gelaten (of uit gevist…) worden. Nodig voor de maaltijd-vissoep: 3 prei of gewone soepgroenten ± 400 gr. vis …
Read More »“Eat Green” met Marley Spoon [verslag]
Marley Spoon stuurde onlangs een bericht over de ’Eat Green Challenge’: een campagne met als doel bewuster nadenken over het eten van vlees. In deze campagne, die plaatsvindt van juli tot en met augustus, worden klanten uitgedaagd om minstens één …
Read More »Spaghetti Bolognese, maar dan anders [recept]
Spaghetti Bolognese is een klassieker. Door zelf te variëren kun je er je eigen draai aan geven. Onderstaand recept is bij mijn man en mij een groot succes. Handig ook om de saus voor de helft in te vriezen om …
Read More »Opa Jan kookt Aziatisch [recept]
Mijn vader, opa Jan voor mijn kinderen, kan erg goed koken. Hij kan zelfs een hele Indonesische rijsttafel maken, wanneer hij daar de tijd voor heeft. Voor een ‘door-de-weekse’ maaltijd koos hij rendang-vlees met boontjes, voor mijn moeder maakte hij …
Read More »Zuurkoolschotel met kaas [vegetarisch recept]
Mijn man eet vlees en ik niet. Meestal maken we ‘gewoon’ zuurkoolstamppot met voor mij een vleesvervanger en voor hem worst, maar sinds we dit recept uitgeprobeerd hebben, eten we graag allebei hetzelfde: zuurkoolschotel met kaas! Nodig Gare rijst 1 …
Read More »Gevulde courgettes
Feestelijk vegetarisch (bij)gerecht. Eenvoudig vooraf klaar te maken. Nodig: 2 courgettes 100 gr. gare rijst 1 rode paprika 175 gr. feta blokjes peper, zout Voor de saus: 1 blikje tomatenblokjes 3 dl. kruidenbouillon 100 gr. geraspte kaas. Bereiding: Schrap met …
Read More »World of Veggies – kookboek [recensie]
Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies …
Read More »Roerbakgroenten [recept]
Mijn man en ik eten erg graag groenten en vaak maken we roerbakgroenten klaar. Soms met wat we in huis hebben, soms met een kant-en-klaar pakket. In onderstaand recept hebben we een kant-en-klaar pakket aangevuld met wat extra’s. Door de …
Read More »Snert-zonder-vlees: vegetarische erwtensoep [recept]
De geur van erwtensoep staat me tegen, terwijl snert best lekker kan zijn wanneer het buiten snert-weer is. Ik heb ontdekt dat ik vegetarische varianten van erwtensoep wèl lekker vind. En… deze zijn prima geschikt als maaltijdsoep. Hier mijn favoriete …
Read More »Venkel in de oven + bijgerechten [recepten]
Misschien lijkt het alsof dit een bewerkelijk recept is, maar het tegendeel is waar. Met vrij weinig inspanning zet je een verrukkelijke maaltijd op tafel! Nodig voor 2 personen: 2 venkelknollen zout, peper,dille, tijm geraspte (30+) kaas kookroom. Bereiding: Snijd de gewassen venkelknollen …
Read More »Warm-weer-recept
Op dit moment zitten we in Nederland met een hoge temperatuur. Vaak hebben mensen dan minder behoefte om te eten, maar de noodzaak blijft wel aanwezig. Deze temperatuur vraagt ook energie van ons lichaam. Daarom heb ik al jaren daarvoor een …
Read More »Nu barbecueën met vegetarische spiesjes van SoFine
SoFine Foods uit Landgraaf is een specialist in het maken van plantaardige vleesproducten en Tofu. Alle vegetariërs in Nederland kennen natuurlijk de producten van SoFine. SoFine komt nu met drie nieuwe producten SOFine Vega Grill: Kebab Style, Chicken Style en BBQ …
Read More »Soep met sinaasappel; kan ook koud gegeten worden [recept]
Deze soep heb ik gemaakt toen mijn dochter, haar man en onze drie kleinkinderen bij ons kwamen eten. Zoals je wel op de foto’s kunt zien, vond iedereen de soep lekker! Nodig: 400 gr. aardappels 2 uien 7 grote tomaten …
Read More »Krootjes-taart [recept]
Toen ik opgroeide, in een dorp aan de Belgische grens, aten we regelmatig krootjes. Meestal gekookt, als groenten bij de warme maaltijd. Wat wij krootjes noemden, wordt in het grootste deel van Nederland rode bieten genoemd. Een bietensoort die eigenlijk …
Read More »Spinazie-lasagne [recept]
Onze schotel was al half leeg, voordat er een foto van gemaakt kon worden. Probeer er ook maar eens af te blijven!!! Nodig 1 pak diepvriesspinazie uit laten lekken. 3 verschillende kleuren paprika, in blokjes 1 courgette, ook in blokjes …
Read More »Groente-gratin [vegetarisch recept]
Een heerlijke, vegetarische ovenschotel die je prima een dag van tevoren klaar kunt zetten. doe wel de paneermeel en kaas er pas overheen wanneer de schotel in de oven gaat! Nodig: 600 gram aardappels 2 uien stukje knoflook vegetarisch “gehakt” …
Read More »Venkel-garnalensoep [recept]
Een heerlijke soep die je – met wat stokbrood – ook als lunchgerecht kunt eten. Er zit geen vlees in dit gerecht, dus ook prima geschikt voor vegetariërs die wel schaaldieren eten. Nodig: 200 gr.garnalen, (evt.diepvries) 1 venkelknol 250 gr. …
Read More »Gevulde paprika – vegetarische variant [recept]
Een heerlijk recept, wat ook heerlijk vult. Wij aten er een frisse salade bij van sla, tomaat, zilverui, augurk en een dressing naturel. Nodig (voor 4 personen) 4 grote rode paprika’s 2 blikjes tomatenblokjes knoflook 4 groente-bouillonblokjes 16 blokjes spinazie (diepvries) 16 champignons beetje peper beetje …
Read More »