Vos en Haas in gevaar

vos-haas-gevaar-cover-trotse-moedersHaas zit te dromen.
Ze droomt met haar ogen open!
‘Wat is er met Haas aan de hand?’ vraagt Ever.
‘Ze dagdroomt’, zegt Vos.
‘Ze leeft in een sprookjeswereld. Ze wil een mooie jurk en een prins die haar redt.’
Vos is geen prins. Toch wil hij Haas erg graag redden.
Want daarna leven ze nog lang en gelukkig.
Zo gaat dat in sprookjes.
‘In sprookjes is er altijd een draak.
Maar draken bestaan niet.
Dus zoek ik een ander gevaar’, legt Vos uit.
Gevaar! Dat vindt Ever spannend.
‘Mag ik meedoen?’ vraagt hij.

Screenshot 2015-01-27 at 11.18.23Recensie

Mijn dochter zit in groep 4 en is grote fan van de boeken van Vos en Haas. Ze heeft inmiddels al een mooie verzameling en deze leest ze regelmatig. Ook op school kiest ze in de schoolbibliotheek vaak een boek van Vos en Haas. Waar ze begon met “Ik lees als Uil” is ze inmiddels ver genoeg om zonder problemen “als Haas” te lezen.

Screenshot 2015-01-26 at 21.46.22Opvallend is, dat het haar niet uitmaakt welk niveau boeken ze leest. Ze pakt de boeken steeds opnieuw, ook die van een ‘lager’ AVI niveau, omdat ze ze gewoon prettig vindt om te lezen. Ze zijn dan ook erg leuk. De verhalen van Vos en Haas zijn vol fantasie en de vormgeving van de boeken maakt het lezen nog aantrekkelijker.

Behalve de prachtige tekeningen in de karakteristieke stijl van Thé Tjong-Khing zijn ook sommige woorden anders afgedrukt. Groter, en niet alleen bij woorden als “Wacht” of “Brandgevaar!” maar ook bij ‘gewone’ woorden en zinnen. Waar mij dat bij het doorbladeren van het boek wat onrustig leek voor een beginnende lezer, heeft mijn dochter er totaal geen last van. Ze vindt het boek zelfs erg prettig lezen want het zijn “fijne letters” zo zegt ze zelf.

Screenshot 2015-01-27 at 11.18.38

Ik ben erg blij met de boekenreeks over Vos en Haas. Het maakt het zelfstandig lezen thuis een stuk haalbaarder en aantrekkelijker voor kinderen. En ook de prijs is aangenaam. Dit boek kost slechts € 7,50 bij bol.com!

Vos en Haas in gevaar – Sylvia Vanden Heede
Bekijk op bol.comTekeningen van Thé Tjong-Khing
Hardcover, 36 pagina’s, AVI E3 – M4, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-01-27 at 11.18.10

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share