Goede Tijden, Slechte Tijden jubileumboek (25 jaar GTST)

IMG_1132Ik kan het me nog goed herinneren, in het najaar van 1990 werd het eerste seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden uitgezonden. De eerste dagelijkse soap van Nederlandse makelij, nog wel gebaseerd op Australische scripts, maar daar kwam al snel verandering in.

Het was mijn eerste studiejaar en ik woonde net op kamers. Samen met mijn huisgenoot keken we iedere dag naar GTST. Ik ben de serie nog lang blijven volgen, maar ben een jaar of tien geleden echt afgehaakt. IMG_1134Inmiddels hebben wij dochters van 12 en 8, en die volgen inmiddels de serie (eigenlijk vind ik de jongste nog wat te jong, maar het was niet meer te vermijden). Ik krijg er dus weer het nodige van mee.

In september 2014 is het 25e seizoen van start gegaan. Ter gelegenheid hiervan hebben RTL, Endemol en BBNC Uitgevers het officiële jubileumboek uitgebracht. Het is een indrukwekkend boek, dat een uitvoerig overzicht van 25 jaar GTST biedt. IMG_1135

Ieder seizoen begint met een korte beschrijving van de belangrijkste verhaallijnen, een foto van de vaste cast en een introductie van de nieuwe bewoners van Meerdijk.

Daarna volgen vier pagina’s met foto’s en stills uit de serie van belangrijke en opvallende gebeurtenissen, voorzien van een korte beschrijving. Daarnaast staan er veel specials in het Goede Tijden Slechte Tijden jubileumboek: de kapsels van Myriam, huwelijken, bekende Nederlanders in GTST, bodega De Koning, opnames in het buitenland, kerst in Meerdijk, …, om er een aantal te noemen.

IMG_1137

Mijn dochters waren dolblij met het Goede Tijden Slechte Tijden jubileumboek! De jongste kroop meteen na ontvangst van het boek in een hoekje van de bank en is daar een hele poos niet meer weggekomen. Volgens mij heeft ze inmiddels, een paar dagen later, echt alles gelezen en is ze helemaal op de hoogte van wat er allemaal gebeurd is in Meerdijk. Had ze vorig zomer via internet al een onderzoekje gedaan naar de cliffhangers, nu heeft ze alles bij de hand.

IMG_1136

Ik moet eerlijk zeggen, bladeren in het boek heeft mij ook al veel o ja-momentjes opgeleverd. De grote lijn is er nog wel, maar de vele details zijn echt wel weggezakt in de loop van de tijd. Leuk om alle ‘slechte’ personages weer terug te zien en op te halen hoe het ook al weer is afgelopen met bijvoorbeeld Frits van Houten en Martine Hafkamp.

IMG_1133 Het Goede Tijden Slechte Tijden jubileumboek is een erg leuk boek voor alle GTST-fans. Jongste noemde het ‘het coolste boek ooit’! Oudste waardeert het ook zeer, maar ergert zich van tijd tot tijd wel aan de spel- en drukfouten die er in staan. Nou, laat dat dan een minpuntje zijn, de vele foto’s en het blijvende inzicht in de verhaallijnen maken veel goed. Mijn meiden constateerden ook dat heel veel personages op een lange reis zijn vertrokken. Dat is de kracht van een soap, ze kunnen altijd weer terugkeren!

Goede Tijden Slechte Tijden jubileumboek
Bekijk op bol.comFotoboek, hardcover, 200 pagina’s, BBNC Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_1138

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share