De Cirkel

Mats Strandberg is journalist en schrijft columns voor een bekende krant uit Zweden. Sara B Elfren is scenarioschrijfster en heeft meegewerkt aan verschillende grote film- en tv producties. Deze twee schrijvers zijn aan elkaar voorgesteld en hebben samen het eerste deel van hun ‘Engelfors’ trilogie geschreven: De Cirkel.

Recensie
Zes schoolmeisjes worden, in een nacht waarin de maan mysterieus rood kleurt, door onbekende krachten geleid naar een afgesloten park. Zij hebben in eerste instantie niets met elkaar gemeen, behalve dan dat ze op hetzelfde gymnasium zitten. Later blijken zij alle 6 speciale gaven te bezitten waar zij zich tot op dat moment niet van bewust waren. Om die reden zijn zij de uitverkorenen om te strijden tegen ‘duistere machten’ in hun Zweedse dorpje Engelsfors. Met het boek der patronen, een boek vol tekens en toverkracht, worden geheimen ontrafeld. Dit boek is namelijk niet door iedereen te lezen, of beter gezegd, is niet door iedereen op dezelfde manier te lezen. Begeleid door de mentrix en de sullige conciërge krijgen de meiden te maken met veel twijfel en onzekerheden. Wie kun je nog vertrouwen en wie is niet wie je denkt dat hij is?

De gebeurtenissen die in dit ongelooflijk spannende boek worden beschreven, hebben allen te maken met het ontdekken van speciale persoonlijke gaven en wat je hiermee kunt bereiken. Belangrijk is ook dat deze gaven zowel goed als kwaad gebruikt kunnen worden. De meiden hebben in eerste instantie niks met elkaar gemeen, en vinden elkaar eigenlijk niet eens aardig. Door de zijlijntjes in het boek leer je hun privé situatie kennen en blijken ze veel meer gemeen te hebben dan gedacht.
 Ook hebben ze elkaar nodig, zonder samenwerking is de opdracht niet te volbrengen. De Cirkel is een boek dat je niet meer wil wegleggen. Het is intelligent geschreven, wordt nooit saai en prikkelt om verder te lezen, daarom wil ik niet te veel verklappen. Het is een boek geschreven voor jong volwassenen met een ‘Harry Potter gevoel’. Ik raad je niet aan om dit boek te gaan lezen in je kraamtijd, er komt nogal wat dood en verderf in voor en het is echt heel erg spannend. Maar die spanning is dan ook de kracht van het boek. Ook de ontknoping is bevredigend, ondanks dat het een trilogie is. Je kunt dit boek namelijk ook best los lezen, maar ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt. Chapeau aan de schrijvers!

De Cirkel – Mats Strandberg & Sara B Elfren
Thriller, Paperback, 404 pagina’s, A.W. Bruna Uitgevers
Bestel dit boek hier>>


Share

About Judith Faas

mail@judithfaas.nl'

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share