Maashi! Wat was de verjaardag van Dummie de mummie een feest! [verslag]

dummie-mummie-feestDummie de mummie was jarig. En omdat de verjaardag al erg lang niet gevierd was, in ieder geval niet sinds hij in Nederland terecht kwam. Tosca Menten vond dus dat het tijd werd voor een feestje. En het werd geen klein feest, maar een enorm groot feest waar honderden fans van mee konden genieten! 

Je wordt natuurlijk niet iedere dag 4383 jaar en dus waren er tal van activiteiten georganiseerd. Er waren signeersessie, allerlei activiteiten (van knutselen tot kameel-rijden), je kon op de foto met een van je helden (Dummie of Tosca) of met allebei. En er was een recordpoging.

dummie-de-mummie-film-trotse-moeders-tosca-menten-2 dummie-de-mummie-film-trotse-moeders-tosca-menten-5

Gepoogd werd om in het Guinness Book of World Records te komen. En dat met zoveel mogelijk “mummies”. Dus werden tientallen kinderen, waaronder mijn eigen zoon van 9, ingepakt om samen met Tosca op de foto te gaan en geteld te worden. Mijn zoon was nummer 135, de 9-jarige dochter van mijn vriendin nummer 133 en in totaal waren er maar liefst 175 “mummies”.

dummie-de-mummie-film-trotse-moeders-tosca-menten-wereld-receord dummie-de-mummie-film-trotse-moeders-tosca-menten-1

En saai was het niet, zo’n recordpoging. Ook daar werd weer een feest van gemaakt! Een heerlijk nummer, gezongen door Tosca Menten (kennelijk zijn niet alle auteurs introvert!) wat uitnodigde tot mee-dansen en tot een polonaise van 175 in wit verband gewikkelde kinderen. Ondanks dat ik uit Brabant kom, heb ik helemaal niets met carnaval, maar hier kreeg ik meteen zin om mee te doen!

Verder was er een fantastische theatershow, wederom genoten van de humor van Tosca Menten. In de show waren liedjes, er werd broccolisoep gekookt, we konden genieten van een voorproefje van het boek wat Tosca nu aan het schrijven is door een geweldig mee-zing-lied (over poep), er werd getrommeld en over Dummie verteld, die zelf uiteraard ook aanwezig was, net zoals juffrouw Friek en we hebben gezongen.

dummie-de-mummie-film-trotse-moeders-2

Er waren ook prijzen te winnen. Door een stoelendans-door-kussens-rond-te-gooien werden 5 kinderen gekozen die allemaal aan een “rad van fortuin” mochten draaien en – afhankelijk op welk vak ze kwamen – met één of twee stronken broccoli naar huis gingen. Eén kind draaide per ongeluk een vak met een boek erop en kreeg dus een boek, die zal wel teleurgesteld zijn geweest 😉

En, last but not least, we mochten de nieuwe film zien: Dummie de mummie en de Sfinx van Shakaba. Ik heb de eerste film niet gezien, maar die moet ik ook te pakken zien te krijgen want wat was de tweede film leuk zeg! Veel leuker dan ik had verwacht (om eerlijk te zijn). We hebben echt genoten en aan het gelach in de zaal te horen, de rest van de aanwezige fans ook!

dummie-de-mummie-film-trotse-moeders

En wat was het leuk om Tosca Menten zo bezig te zien (en te horen) op deze dag. De humor in haar boeken straalt van haar af en gelukkig bruist ze kennelijk van de energie zodat we hopelijk nog van héél veel mooi werk van haar mogen genieten!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share