Met de auto op vakantie… [TIPS]

Nog even en het is zover gezellig met ze alle op vakantie. De auto is inmiddels al gewassen en staat klaar om volgeladen te worden. Zo’n hele rit kan wel uren of dagen duren en dat vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding. Want hoe krijg je die normaal zo lieve kinderen stil op de achterbank… Handig is om in de  de avond/nacht te beginnen met rijden grote kans dat je zoon of dochter het grootste gedeelte van de reis ligt te slapen. Rij je liever overdag? Bij deze een paar handige tips om je kroost te entertainen.

Eten en drinken
Allereerst is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Niks vervelender dan een kind die de hele rit zeurt om een een snoepje, rozijntjes of iets te drinken.

Leuk is om met verschillende soorten tussendoortjes te laten weten hoe lang het nog duurt: rozijntjes bij vertrek, een zakje snoep halverwege en een appel… dat betekent: we zijn er bijna! Ook kan je jouw kinderen zelf laten beslissen wat ze willen eten op reis. Laat ze een eigen menukaart maken en je hebt restaurant op wielen. Bestellingen kunnen worden gedaan op de voorbank. Een andere manier om je kinderen te vermaken met eten, is om al het eten en drinken te verpakken als cadeautjes. Zo word het eten tijdens de reis één groot feest.

Tip: rijd je door verschillende landen? Kies dan voor elk land een bijpassend tussendoortje: een stukje Franse kaas, Belgische chocolade of een Duits worstje.

auto speelgoed voor baby´s van Sassy

Spelen
Natuurlijk is het alleen “vermaken” met eten de hele reis geen doen. Misselijke kinderen op de achterbank zijn namelijk niet erg bevorderlijk voor de vakantie sfeer. Denk vooral niet te moeilijk; een kleurboek, boekje of tijdschrift zorgt al voor een hoop plezier. Ook de ouderwetse spelletjes zoals “ik zie ik zie wat jij niet ziet”, “geen ja en geen nee” en “ik ga op reis en ik neem mee…” zullen de kids een tijdje bezig houden. Een ander klassiek spelletje is nummerborden raden. Uit welk land komt het nummerbord? Laat je kind bijhouden hoeveel verschillende soorten nummerborden iedereen gezien heeft. Of maak rare woorden met de letters van het nummerbord. Zo wordt het een leuk wedstrijdje. Voor de wat oudere kinderen kun je de nummerborden verruilen voor de verschillende automerken, hoeveel BMW’s heb jij al gezien?

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share