Kidz-dj I-love-Sint

i-love-sint-cdEen peuter met Sinterklaas-angst en een Sinterklaas-cd. Is dat een goed idee? Ja! In de serie “Kidz-dj” is deze Sinterklaas-cd Kidz-dj-I-love-Sint verschenen waarop 14 Sinterklaasliedjes staan. Het zijn geen traditionele liedjes, maar bestaande hits die zijn omgebouwd tot Sinterklaasliedjes en die zijn voorzien van een flinke beat. De eerste indruk van de verpakking van de cd was niet positief. De uitstraling is modern, heldere kleuren en een tekening van een kinder-DJ. Als spaarzame Sinterklaas-parafernalia staan er een mijter, cadeau en staf op. Dat trekt niet aan als je op zoek bent naar een sfeervolle Sinterklaasperiode.

Dan gaat de cd Kidz-dj-I-love-Sint in de cd-speler. Wow! “We are family”, “No limit” en “Can you feel it”. Het volume gaat omhoog en even later weer. Peuter staat inmiddels op de bank te dansen en wij al gauw ook. Dit is leuk! Volwassenen horen duidelijk de originele liedjes terwijl peuter luistert naar de teksten over Sint en Piet. Eerlijk is eerlijk, de cd moet het niet van de teksten hebben. Die ontstijgen het niveau “No noot, no no no noot” niet. Nog een goede: “Op de hele wereld is er maar één baas, dat is Sinterklaas”. Tja, daar is vast nog discussie over mogelijk.

De liedjes zijn uitgevoerd in originele vorm met een band, zangeres, synthesizers en rappers. Er staan verschillende muzieksoorten op de cd. Er is dus altijd wel een liedje dat jou ook aanspreekt. Een nadeel is dat de liedjes monotoon worden. Elk liedje is uitgevoerd in een vierkwartsmaat. Na een half uur zijn we uitgeraasd en begint de verveling toe te slaan bij de volwassenen.

Het cd-hoesje bevat een boekje met de teksten, een verlanglijstje, puzzels en een recept voor pepernoten. Het is dus ook mogelijk om de cd als achtergrondmuziek te gebruiken tijdens het pepernoten bakken.

Concluderend kan ik zeggen dat ik deze cd nooit uit mezelf zou hebben gekocht maar dat we onverwacht veel plezier hebben gehad. Mijn dochter heeft een half uur staan dansen, wij hebben veel plezier gehad en iedereen is in tophumeur. Dit is wellicht een aanrader voor kinderdagverblijven om een half uur te bewegen in de koude Sinterklaasperiode. Opa en oma zullen er niets van begrijpen op Sinterklaasavond, maar kinderen en ouders zullen zich kunnen uitleven. Een onverwachte aanrader dus!

Bestel de CD hier >>>>

Share

About Marieke de Bruijn

marieke.jitske.debruijn@gmail.com'

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share