Ik leer rekenen

Jumbo heeft een serie Ik Leer spellen. Spelenderwijs leren kinderen lezen, schrijven, rekenen, tellen, uren van de dag, alfabet, logisch denken, verkeer of baby dieren. Met Ik leer rekenen leren kinderen eerst tellen en daarna leren ze sommetjes maken. Dit 1-persoonsspel is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar.

Recensie
We hadden al het spel Ik Leer Lezen van Jumbo. Mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar kunnen hier uren zoet mee zijn. Ze waren dan ook laaiend enthousiast toen ze deze rekenvariant zagen. Ze wouden direct beginnen met rekenen. Het principe van de blokjes op de juiste plek leggen en dat alleen het juiste blokje past, snapten ze direct doordat dit het zelfde systeem is als bij Ik Leer Lezen. Mijn dochter van 4 jaar begon gelijk met tellen. Ze kan de cijfers 1 t/m 10 tellen en herkennen. Dus dit doet ze helemaal zelf. Hoewel ze wel tot 20 kan tellen, wordt het herkennen van de cijfers 11 t/m 20 wat moeilijker. Hier kwam dus haar broer bij helpen. Mijn zoon van 6 jaar begon met de sommetjes. Eerst de makkelijke en daarna de moeilijkere sommen. Op zijn vingers telde hij de meeste sommen, maar op het moment dat dit te lastig werd gebruikte hij de telraam.

Ik leer rekenen is dan ook een heel leuk en educatief spel. Mijn kinderen vinden het heerlijk om hier zelf bezig mee te zijn. Ze helpen elkaar waar nodig is, en dat is erg leuk om te zien. Het spel zit in een handig koffertje, waar je eventueel ook nog een schouderband aan kunt maken, zodat je het spel nog makkelijker mee kunt nemen.

Bestel dit spel hier>>
Bekijk hier de andere IK LEER producten van Jumbo>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …