PapaPlanner voor vaders in spé

Na de Zwangerkalender voor aanstaande moeders brengt Jongegezinnen.nl nu ook de PapaPlanner op de markt. Daarin kunnen mannen alles lezen over de 42 weken zwangerschap, de ontwikkelingen van de baby en de veranderingen die dat voor de man teweegbrengt.

Mannen kunnen de informatie vinden op de website, maar ze kunnen zich op Jongegezinnen.nl ook aanmelden voor de PapaPlanner via de mail. Ze ontvangen dan wekelijks een e-mail met hierin informatie over de zwangerschap van hun partner. Het eerste deel gaat over de ontwikkeling van de ongeboren baby. Het tweede deel omschrijft wat er precies in een zwangere buik gebeurt en wat al die veranderingen de man betekenen: “Treedt de hormonenfabriek in háár buik in werking? Dat ga jíj merken.”

Informatief en luchtig
De meeste mannen zijn niet 24 uur per dag bezig met de zwangerschap, terwijl veel vrouwen dat wel zijn. Zij voelen niks in hun buik, voor hen is het weinig concreet. Met de PapaPlanner komt daar verandering in. Aanstaande vaders krijgen praktische tips, nuttige informatie, maar bovenal wordt de periode van bevruchting tot bevalling met een knipoog omschreven. Informatief en luchtig, een ideale mix voor nuchtere Nederlandse mannen.

Geschreven door een vader
Een kalender voor mannen kan natuurlijk niet zonder een man worden gemaakt. Sander Peters is tekstschrijver, maar bovenal vader van twee zoons. Hij weet dus als geen ander wat mannen gedurende die negen maanden zwangerschap van hun partner meemaken:
“Natuurlijk: stellen botsen wel eens over het huishouden, over familiebezoekjes en over de favoriete televisieprogramma’s. Allemaal best belangrijk hoor, maar peanuts vergeleken met de verschillen tussen man en vrouw tijdens de zwangerschap. Mannen beleven deze tijd volledig anders dan hun vrouw. Hoog tijd dus voor een heuse zwangerschapskalender voor mannen.”

Lees meer:
Het negen maanden dagboek (van een man)
Zwanger: Hoe voelt dat?
Zwangerschapsboek voor mannen

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De Macht

Wat zou er gebeuren wanneer vrouwen fysiek sterker zouden zijn dan mannen? Zou de wereld …