Anne Frank – prentenboek “Van klein tot groots”

Mijn dochter is het Dagboek van Anne Frank al voor de tweede keer aan het lezen. En wereldwijd is dit beroemde dagboek van Anne Frank in vele talen te verkrijgen en gelezen. Nu is er in de Vier Windstreken serie “Van klein tot groots” een prentenboek over Anne Frank. Het vertelt in zwart-wit tekeningen die Escher-achtig aandoen over Anne Frank.

Op deze manier is het verhaal van Anne Frank ook voor kinderen toegankelijk. Het is echt geschikt om al jong te bekijken en om dingen over de oorlog uit te leggen. Natuurlijk, het heeft geen “happy end”, maar dat is op een voor kinderen toegankelijke manier verwoord.

De zwart-wit prenten passen erg goed bij de sfeer van de tekst. Het enige wat kleur heeft in het prentenboek, is het dagboek. Erg mooi gedaan en goed om in huis te hebben tijdens de 4 & 5 mei periode.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share