Lekker naar de boer!

De biologische boeren en tuinders zitten te wachten op bezoek. Althans, de bedrijven die meedoen aan “Lekker naar de boer” hopen in het weekend van Vaderdag veel mensen te mogen ontvangen op hun bedrijf. Natuurlijk willen ze je alles vertellen over het boerenleven en dan met name op de biologische kant van het verhaal. Want iedereen roept wel dat biologisch gezonder, lekkerder en beter voor het milieu is, maar hoe zit dat allemaal precies? Dat kunnen de boeren en tuinders natuurlijk het beste zelf vertellen!

Waar en wanneer?
Het weekend van 18 en 19 juni 2011 stellen tweehonderd biologische boeren en tuinders hun erf open voor publiek. Op lekker naar de boer kun je precies zien welke bedrijven mee doen en welke activiteiten worden georganiseerd. Proef, ruik, voel en beleef de meerwaarde van biologisch zijn daarbij de steekwoorden.

Bij elk adres wordt aangegeven welke activiteiten er zijn en daarbij wordt onderscheid gemaakt in kinderactiviteiten en natuurmaatregelen. Niet alle bedrijven hebben dezelfde activiteiten, dus als er meerdere bedrijven bij jou in de buurt zijn, loont het om even te snuffelen in het aanbod. Enkele voorbeelden van kinderactiviteiten zijn: paardrijden, huifkartochten, boerderijspellen, op de foto met een geit in overall, koeiensafari en pers je eigen appelsap. Dit is echter nog maar een willekeurige greep uit het vertier voor kinderen.

Op de fiets?
Voor de mensen die op de fiets willen komen is er de mogelijkheid om een routebeschrijving aan te vragen bij de Fietsersbond. Zo kun je dan heerlijk een stukje fietsen, met als tussenstop één of meerdere deelnemende adressen.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Ella’s kitchen – smikkelsticks aardbei banaan

Je kindje is toe aan een nieuwe stap, het ontwikkelen van nieuwe smaak. Waarom zou …

Share
Share