Maya de bij – De bijendans DVD

Maya de Bij, wie kent haar niet? Eerlijk gezegd had ik het nog nooit gezien! Mijn zus vertelde dat wij dat vroeger altijd keken en ook mijn vriend kende het van vroeger. Hoe kan ik dit nou niet kennen? We kijken met onze dochter vooral Engelstalige televisie en ook de films die zij kijkt, kijken wij graag mee en dan in het Engels. Maya de Bij was vroeger een tekenfilm en dat ze oorspronkelijk uit Duitsland kwam zullen misschien meer mensen niet meer weten.

De DVD Maya de bijendans bestaat uit 5 verhalen van Maya de Bij. Het is niet meer getekend zoals vroeger maar geanimeerd. Het eerste verhaal gaat over de bijendans, zoals de titel al verklapt. Niet alleen is er gebruik gemaakt van leuke woordspelingen zoals ‘wel bij de les blijven’ maar ook is het leerzaam voor kinderen. De reden waarom bijen een dansje doen wordt simpel uitgelegd en ook het belang van de goede pasjes in dit proces wordt duidelijk.

De aflevering De schone slaper gaat over het feit dat Maya en haar vriendje het verkeerde stuifmeel hebben verzameld. De bijen slapen allemaal door de belangrijkste oogstdag heen. Ook hierin is er weer een wijze les en wordt het belang van samenwerking benadrukt.

Het derde filmpje, Een vreemde verschijning, maakt kinderen duidelijk hoe een rups een vlinder wordt. De vlinder komt de bijenraad in en eet vervolgens teveel honing, het bekende verhaal, hoe Winnie de Poeh vast komt te zitten, wordt hier herhaald. Toch vond ik het niet storend en kinderen blijven dit fascinerend vinden.

Philibert is het vierde verhaal. Philibert is een rupsje die in een appel woont. Maya maakt het huisje per ongeluk kapot en ze gaat op zoek naar een nieuw huisje. De veeleisende Philibert is niet snel tevreden en Maya leert dat ze niet zomaar over zich heen moet laten lopen.

Als afsluiter is er de aflevering over Ben’s bal. Ben doet mee aan een wedstrijd ballen maken. Wanneer een vlieg zijn bal gebruikt om eitjes in te leggen gaan Maya en hij aan de slag om een nieuwe te maken. Ben is helemaal niet tevreden met zijn bal, maar wint de originaliteitsprijs en dat maakt alles weer goed.

Ondanks dat ik dit niet kende, ben ik er wel enthousiast over. Studio 100 heeft echt een leerzame DVD uitgebracht. Wat ik altijd fijn vind bij dit soort DVD’s is dat je kan kiezen om alles achter elkaar te spelen of om een aflevering te kiezen. De afleveringen zijn kort, slechts 10 minuten, maar de mogelijkheid om alles af te spelen zorgt er voor dat je kan kiezen voor lang kijkplezier. En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat mijn dochter van 2,5 jaar oud het helemaal geweldig vindt! Vol aandacht kijkt ze zo 5 afleveringen achter elkaar. Terwijl ze bij een langere film vaak afhaakt voor het einde en gaat spelen. De korte verhaaltjes houden de aandacht lang vast. Zeker in combinatie met de muziek van K3 die erbij zit. Gewoon erg leuk!

Bestel deze DVD hier>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Leuke nieuwe buren

De echte fans van Jane Fallon zeggen dat het een totaal ander boek is dat …

Share
Share