Lamaze Turtle Tunes

De Turtle Tunes van Lamaze is een muzikale schildpad voor baby’s en dreumesen van 0 tot 2 jaar. Het bestaat uit een fel groene zacht stoffen schildpad met een blauw schild van een gladde stof. De onderkant is zwart wit gestreept en geeft toegang tot de batterijen en de aan- en uitschakelaar. De pootjes van de schildpad zijn van binnen van knispermateriaal. Het schild heeft bovenop en aan de zijkant 7 hoornplaten in verschillende kleuren van weer een andere stof. De hoornplaten aan de zijkant hebben allemaal een andere kleur en vormen de muzieknoten. Er staan 3 instrumentstanden op de Turtle Tunes: de eerste is een piano, de tweede is wat ondefinieerbaars tussen een elektronisch keyboard en een harmonica in en bij de derde stand geeft het indrukken van 1 knop een melodietje, bij het indrukken van meerdere knoppen tegelijkertijd wordt er een langer melodietje ten gehore gebracht.

Voor mijn zoon van 5 maanden is het interessant speelgoed. Hij kan het op verschillende manieren vastpakken en eraan trekken. Hij heeft snel door dat er muziek uit kan komen door er mee te spelen. Gericht op knoppen drukken doet hij nog niet, maar onder de hoornplaten zit een grote drukplaat voor de muziek. Er hoeft dus niet op een heel specifieke plaats geknepen of gedrukt te worden voor een toon. Een mep op de schildpad leidt al tot resultaat. Ondanks dat is toch de derde stand het leukst wanneer hij raak drukt; hij kan er dan meteen wat langer naar luisteren. Voor de oudere kindjes is het mogelijk om preciezer met dit Sound Schildpadje Tunes te spelen. Het is namelijk mogelijk er een liedje op (voor) te spelen. Op de verpakking staan de noten (in kleur) voor het liedje “twinkle, twinkle little star” maar ook andere simpele liedjes als “ Vader Jacob” kunnen hierop gespeeld worden. Leuk om te doen en mee te zingen!

Al met al vind ik dit erg leuk speelgoed: het gebruik van verschillende stoffen, verschillende kleurtjes en de muzieknoten maakt van de Turtle Tunes een mooi en afwisselend stuk speelgoed.

Bestel hier je eigen Lamaze Turtle Tunes / Sound Schildpadje >>

Share

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share