Met de kinderen vissen….. naar drijfplastic!

Veel kinderen leren op school over het milieu en ook thuis wordt er vaak aandacht besteed aan het op een bewuste manier omgaan met onze natuur. Niet te lang douchen, licht uit wanneer het niet aan hoeft te staan, deuren dicht wanneer de verwarming brandt, afval opruimen… Allemaal kleine dingen, maar alles helpt mee, zowel in de milieu-bewustwording als in de zorg voor het milieu.plastic-soep-vissen-artikel-copyright-trotse-moeders-1

Ecover is een organisatie die zich al 30 jaar inzet om ecologische, duurzame en doeltreffende was- en reinigingsmiddelen te ontwikkelen. Het is ook het eerste bedrijf wat een fles maakte van drijfplastic.  In samenwerking met Albert Heijn en Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld, hebben ze een mooi project wat deze week van start gaat.

Elk jaar verdwijnen er namelijk miljoenen tonnen plastic in de oceanen. En naar schatting zal er in 2015 maar liefst 250 miljoen ton plastic de zeeën vervuilen. Met de sloep, die Ecover en Plastic Whale samen hebben gebouwd van Amsterdams grachtenplastic, gaan zij op 6 verschillende evenementen in Nederland vissen naar drijfplastic. Hieronder zie je de verschillende data:

Screenshot 2016-05-10 at 11.52.55

Albert Heijn steunt dit initiatief en biedt jou de unieke kans om deel te nemen aan onze Beach Clean Up of één van de 18 volledig verzorgde vistochten. Het doel van deze vistochten is om zoveel mogelijk drijfplastic op te vissen.

plastic-soep-vissen-artikel-copyright-trotse-moeders-2

Wil jij kans maken op 4 plaatsen aan boord voor deze unieke ervaring of wil je mee doen aan de Beach Clean Up? Schrijf je dan direct in via deze link >>>> Meer informatie vind je op www.ikvismee.nl

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Naïf – plasticvrije verzorgingsproducten voor moeder en kind

Als Trotse Moeder van 3 prachtige kinderen heb ik een ontelbare hoeveelheid gezichtsdoekjes gebruikt. Thuis …

Share
Share