Op reis met het vliegtuig

Wil je alles weten over op reis gaan met het vliegtuig? In dit boek lees je meer over de soorten vliegtuigen die er bestaan, de veiligheidsmaatregelen die genomen worden en de mensen die op de luchthaven werken. Je komt ook te weten hoe een vliegtuig eruit ziet, wat je allemaal kunt doen voor je in een vliegtuig kunt stappen en wat je in het vliegtuig mag doen. Je vindt in dit boek ook leuke opdrachten, een versje en een liedje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Op reis met het vliegtuig is een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Recensie
Een prachtig boek over vliegen en vliegtuigen. Van alles wordt er in dit boek behandeld. Van de eerste vliegtuigen, tot aan de vele soorten vliegtuigen, die er nu zijn. Zo heb je de dubbeldekker, vrachtvliegtuigen, watervliegtuig en nog veel meer soorten. Wat mijn zoon van 4 jaar, en ikzelf ook, heel erg leuk vind, is dat er precies getekend is hoe de binnenkant van een passagiersvliegtuig eruit ziet. Op een dubbele pagina staat een groot vliegtuig getekend. Daarbij zie je de hele indeling van het vliegtuig, zoals waar de cockpit is, de wc, de keuken, de laadruimte, passagiersruimte en de bagageruimte is. Tevens waar de vleugels zitten, de deur, de staart, de straalmotor en het landingsgestel. Verder een hele leuke én goede uitleg hoe het op een luchthaven werkt.

Erg leuk ook is de knutselpagina. Hier wordt uitgelegd hoe je een eigen (reis)dagboekje kunt maken én een vliegtuigje van papier. Dit moest ik dan ook gelijk samen met mijn zoontje maken.
Tevens zit er achterin het boek nog een miniquiz, zodat je kunt testen of je echt alles weet over vliegen en vliegtuigen. Mijn zoon vind dit boek erg interessant. Wat hem vooral aanspreekt, zijn de vliegtuigen. Hij pakt dit boek dan ook vaak zelf uit de kast, om alle plaatjes nog eens te bekijken. Op reis met het vliegtuig is zeker een aanrader voor iedereen die alles willen weten over vliegen en vliegtuigen.

Op reis met het vliegtuig – Pierre Winters & Tineke Meirink
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, Clavis

Lees ook:
Sterren en planeten
Oei, ik groei – feiten en fabels
Van wie zijn die poten?

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Gegijzeld [bespreking]

Tja…. wat zou JIJ doen? Stel, je kunt het leven van je kind redden, maar …

Share
Share