Valentijnsdag, een dag voor bloemen, kaarten en chocolade? Misschien voor jou wel, en dat kun je deze recepten daar prima voor gebruiken. Wat vers fruit erbij en je hebt een schaal vol geniet-snacks. Maar ook voor mensen die niet aan …
Read More »Slank en gezond met intervalvasten
Intervalvasten, ik had er nog nooit van gehoord tot ik er een tijdje geleden een artikel over las. En op zich klinkt het niet vreemd: minder uren eten. Dat kan door bijvoorbeeld af en toe een dag te vasten, maar …
Read More »Nûby Sabbelzakje
Het Nûby Sabbelzakje is, zoals de naam al doet vermoeden, een sabbelzakje. Het zakje lijkt op een soort wasnetje en bied je de mogelijkheid om op een veilige manier vast voedsel te introduceren bij je baby. Doordat je groenten, (bevroren) …
Read More »Ovenschotel met courgette en feta
Vegetarische ovenschotel met courgette en feta. Wanneer kleine kinderen mee-eten kun je overwegen de olijven achterwege te laten. Nodig: 4 grote aardappels 250 gram feta 1 kleine courgette 12 zwarte olijven zonder pit 1 rode paprika 4 eetlepels bladselderie ¼ …
Read More »ELLE eten Hitparade
Een uitpuilende kookboekenkast, talloze recepten online en toch niet weten wat je moet koken. Ken je dat? Wij wel. In zo’n bui grijpen wij terug op altijd-goedrecepten die we blind kunnen klaarmaken en waarmee thuis ook iedereen gelukkig is. Zie …
Read More »Brits bakboek
Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik het ook nog steeds leuk om bakboeken door te kijken. En ik heb dan wel niet zoveel talent als mijn dochter, maar in dit Brits …
Read More »De geheimen van een mediterrane keuken
De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat gemaakt is door de winkelketen van Oil & Vinegar. Ik houd van koken, en ik zag dat er ook vegetarische recepten in staan dus ik …
Read More »Pizza: elke dag pizza en toch genoeg groenten
Manon van Essen is de oprichter van Magioni: gezonde pizzabodems op basis van groenten. Want wie wil er nou niet zonder schuldgevoel genieten van een pizza? In dit kookboek leer je hoe je zelf groentenpizzabodems kunt maken én wat de …
Read More »Ovenschotel met groenten [recept]
Heerlijk recept wat prima te combineren is met rijst of pasta. Eventueel met een stukje kalfsfricandeau of kipfilet erbij. Door alle verschillende kleuren, ziet het er vrolijk en extra lekker uit. Nodig 2 kleine courgettes 2 rode paprika 250 gram …
Read More »Aspergeschotel, of Asperges au Gratin [recept]
Aspergeschotel, of asperge-ovenschotel klinkt al lekker, maar noem je het Asperges au Gratin dan kom je helemaal goed voor de dag met dit heerlijke recept! Nodig: Per persoon ongeveer 500 gram asperges. Bouillon van aspergevocht. 1 groentebouillon tablet 2 gekookte …
Read More »Fijne aspergesoep [recept]
Tijdens de Paasdagen heb ik deze soep gemaakt en geserveerd en het was een groot succes, zowel bij mijn dochter als bij mijn kleinkinderen! Nodig: 200 gram asperges, een beetje gegaard, en in kleine stukjes snijden. Bouillon van aspergevocht. (door …
Read More »Bosuitjes-soep [recept]
Een verrassend zachte soep met een fijne smaak. Nodig 8 bosuitjes. 25 gram boter 2 theelepels kerriepoeder 1 kruidenbouillontablet 2 tomaten 3 eetlepels kookroom. Bereiding Smelt de boter, en doe er de schoongemaakte en 3 à 4 in ringetjes gesneden …
Read More »Om zelf thuis te maken in 14 stappen: Klara’s appeltaart [recept]
Vanaf 14 maart 2019 is de nieuwe bioscoopfilm Klara en de Gekke Koeien te zien in de Nederlandse bioscopen. De avontuurlijke en grappige animatiefilm gaat over het jonge kalfje Klara die een grote ster wil worden. Op een dag krijgt …
Read More »Thaise mihoensalade [recept]
Door de verschillende smaken in de dressing, is deze mihoensalade heerlijk! Nodig (4 personen) 250 gram mihoen 300 gram wortels in dunne plakjes of reepjes. 1 rode paprika in dunne reepjes. 1 komkommer (zaadjes verwijderd) in dunne reepjes. beetje oregano …
Read More »Vegetarisch winter-wok-gerecht [recept]
Wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of wanneer er kinderen mee-eten kun je de rode wijn uiteraard achterwege laten! Voeg in dat geval een beetje bouillon toe om het te kunnen laten ‘pruttelen’. Nodig 250 gram vegetarische wok reepjes 1 …
Read More »Voedingstips voor de gezondheid van jouw baby
In de eerste zes maanden bestaat de voeding voor een baby voornamelijk uit melk. Na deze periode heeft de baby behoefte aan andere voedingsstoffen. Dan komen er ook andere toevoegingen bij kijken zoals vitamines of vast voedsel. Deze omschakeling kan …
Read More »“De beste 100- gerechten die je gegeten moet hebben” selectie van de Favorflav-redactie
Hoeveel gerechten zouden er op de wereld zijn? Voor mijn gevoel oneindig veel, en dan is een selectie van ‘slechts’ ‘de 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben‘ een helse taak die de redactie van het culinaire site favorflav.com …
Read More »Eenvoudige meer-groenten-stamppot [recept]
Na al het verukkelijke feesteten van de afgelopen tijd, is het ook weer heerlijk om ” gewone” kost op tafel te zetten. Ik heb daarbij deze keer eens iets nieuws bedacht en het resultaat was zowel voor de ogen als …
Read More »Preisoep [recept]
Dit is een eenvoudige te maken soep, met een verrassend lekker effect. Omdat het gepureerd is, zullen (jonge) kinderen het ook graag eten! Nodig 2 prei, of 1 grote 300 gr aardappelen 1l groentebouillon 350 dl melk rijst champignons peper, …
Read More »Maak zelf de Efteling-lekkernijen uit Symbolica met Polles Taartenboek
Wanneer je de nieuwe attractie Symbolica al eens hebt bezocht in De Efteling, zul je de feestzaal met de overvolle tafels vast gezien hebben. Het ziet er allemaal prachtig uit. Hoe leuk is het dat er nu een bakboek is …
Read More »