Snelle witte chocoladesnacks [recept]

Valentijnsdag, een dag voor bloemen, kaarten en chocolade? Misschien voor jou wel, en dat kun je deze recepten daar prima voor gebruiken. Wat vers fruit erbij en je hebt een schaal vol geniet-snacks. Maar ook voor mensen die niet aan Valentijnsdag doen zijn deze witte chocolade recepten snel te maken en lekker om op te eten!

Witte chocolade pindarotsjes
Smelt 100 gram witte chocolade door deze steeds kort te verwarmen in de magnetron en daarna door te roeren. Zo smelt de chocolade langzaam. Zodra hij helemaal gesmolten is, roer je er ongeveer 60 gram ongezouten pinda’s door en maak je kleine bergjes. Wanneer deze gestold zijn, kun je ze opsmullen.

Witte chocolade-rijstbolletjes
Tegenwoordig kun je gepofte rijst kopen in de meeste supermarkten en daarmee maak je eenvoudig crispy witte-chocaladebolletjes. Smelt de witte chocolade langzaam, zoals in het eerste recept, en meng deze met de gepofte rijst. Maak kleine bolletjes van het mengsel en laat dit afkoelen. Heerlijk!

Witte chocolade vruchtensnacks
Door langzaam gesmolten witte chocolade kun je natuurlijk van alles mengen. Mijn favoriet is een mengsel van cranberries en gepofte rijst, maar denk ook eens aan stukjes aardbei of ananas! Laat je fantasie gaan en maak een mooie schotel vol witte chocolade variaties. Succes verzekerd!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Valentijnsdag? Warmte kan je redden!

Valentijnsdag is bedoeld als een dag om je geliefde te verwennen, of om een geheime …

Share
Share