Winx Club – Magisch avontuur

Laat ik altijd gedacht hebben dat Winx Club van Disney was… Winx Club blijkt een Italiaanse animatieserie te zijn. De Winx Club is een bekende tekenfilm serie (nu uitgezonden op Nickelodeon) die over zes feeën gaat in een magische wereld. Deze film is een 3d animatiefilm met een geheel losstaand avontuur.

Mijn jongste dochter van 6 jaar was erg blij toen de DVD Winx Club 3D Magisch avontuur arriveerde, maar weigerde vervolgens te kijken… Ze had hem al op tv gezien, zei ze met een zucht. Maar afgelopen weekend was ze dan eindelijk bereid. En mijn andere dochter van 10 jaar, die eigenlijk niet eens wilde kijken, heeft ook gewoon de gehele film aandachtig gekeken.

Oké, Winx Club – Magisch avontuur dus. De film start aan het begin van het schooljaar op Alfea, de beste school voor feeën, tijdens een feestje. Er is een rivaliserende heksenschool en de heksen gooien danig roet in het eten. De zes Winx feeën – met de namen Bloom, Stella, Flora, Layla, Tecna en Musa – zien dit gebeuren maar kunnen er weinig aan doen. Overigens is Bloom niet eens aanwezig. Zij is in het paleis van haar ouders in het konikrijk Domingo en wordt ten huwelijk gevraagd door prins Sky en het Eraklyon Koninkrijk. Al snel verbreekt Sky de relatie weer, vanwege iets dat zijn vader in het verleden heeft gedaan. Kortom problemen! Problemen die de Winx Club samen met Sky moeten oplossen. Uiteindelijk lukt dit natuurlijk, na de nodige strijd met de heksen en al het andere kwaad. Het goede overwint gelukkig altijd in dit soort films!

Ik moest er eerlijk gezegd even in komen. Ik had de Winx Club nooit zo bewust gevolgd. Het is echt gericht op meisjes met alle feeën, zoete kleurtjes, glitters, magie, paarden en toverij. Mijn oudste dochter wist me te vertellen dat er twee parallelle werelden zijn, dat Bloom bijvoorbeeld ouders heeft in de feeënwereld, maar ook in onze gewone mensenwereld. Kijk, dat vind ik dan wel weer interessant. Al ben ik er niet helemaal uitgekomen hoe dat schakelen en reizen tussen werelden precies werkt.

Winx Club – Magisch avontuur is een onderhoudende en afwisselende film. Er komen veel personen in voor, maar gelukkig zie je in een oogopslag wie goed is en wie slecht. Mijn jongste dochter vond de oeroude heksen, die het grootste kwaad belichamen, wel een beetje eng. Zelf vond ik de laatste strijd tussen heksen en feeën een beetje te veel van het goede. Ik dacht dat de problemen wel opgelost waren, maar toen moesten ze dus nog een keertje een magische strijd aan gaan. Ik haakte af en vrij snel daarna was de film afgelopen. Wat abrupt naar mijn gevoel. Maar al met al een leuke film. Heel goed te zien als je de Winx Club nog niet kent, maar wel leuker voor de fans doordat zij iedereen herkennen en dus sneller het verhaal begrijpen. Zeer geschikt voor een regenachtige herfstmiddag!

Bestel deze DVD hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share