Nono het zigzag kind

Een film, een echte ‘volwassen’ kinderfilm. Zo ziet de hoes er ook uit van Nono het zigzag kind. Jammer genoeg maak ik mijn dochter van 8 jaar er in eerste instantie hier niet erg warm voor. Zij is niet zo van de spannende films. Zij houdt meer van romans en daarbij valt de appel niet ver van de boom. Ik hou ook niet zo van actie en avonturenfilms, maar we gaan hem – met een bak popcorn erbij – toch bekijken. De film is van de makers van de film MINOES. en is een verfilming van het boek Het Zigzag kind van David Grossman. Ik heb het boek nog nooit gelezen en ik vind dat eigenlijk maar goed ook. Anders zou ik nooit een objectieve mening kunnen hebben over deze film. Een boek is toch meer uitgebreid en daar is een film te kort voor. Ik ben ondertussen wel benieuwd naar de film, want het is wel een film met flinke aanschrijvingen. Zo was deze film de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, geselecteerd voor internationale filmfestivals in Berlijn en Toronto en uitgeroepen tot een van de beste films van 2012. En nu dus op DVD!

Het verhaal
De film gaat over een jongen van 12 jaar, hij is bijna 13 jaar: Nono. Nono is zijn moeder verloren toen hij nog baby was. Zijn vader is nog wel in leven en is een politie agent, een echte inspecteur en hij is de aller beste van de hele wereld. Nono kijkt erg op tegen zijn vader op en wilt graag op hem lijken maar dat gaat allemaal niet zo best. Een paar dagen voor Nono 13 wordt stuurt zijn vader hem op pad met de trein naar zijn oom toe om zo zich voor het laatst te kunnen bewijzen. In de trein ontmoet hij een echte crimineel en met hem gaat hij verder naar Nice toe aan de Franse Riviera. Tijdens deze reis ontdekt Nono heel veel dingen, onder andere over zijn moeder. Nono bewijst dat hij zeker wel op zijn vader lijkt!

De film is leuk, soms een beetje eng en ook grappig tussen door. Soms gaan scenes heel snel voorbij en dan is het even lastig te volgen. Zeker voor kleinere kinderen. Er staat op de hoes dat hij geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar maar ik zou daar zeker een paar jaar bij optellen. Ik vind 10 jaar een meer geschiktere leeftijd of je kind moet een echte avonturier zijn en gek op spannende verhalen zijn. Hier doken mijn kinderen van 8 en 5 jaar wel vaak achter mijn rug omdat ze het toch een beetje eng vonden. De grapjes begreep de oudste wel, hier moest zij ook flink om lachen. Al met al een familiefilm voor families met wat oudere kinderen die van actie en avontuur houden.

Bestel deze DVD hier>>

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!
Share
Share