Nederlandse première van de film PIXELS [verslag]

première-pixels-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-1Wat is het toch altijd een feest, het bijwonen van een première. In Pathé Arena, waar ze ons inmiddels herkennen (ook leuk!) wat de rode loper vervangen door een gele, refererend aan Pac-Man. Erbij stonden de ‘spoken’ die Pac-Man verslaan in de film (Mini-Coopers). En uiteraard ontbrak het niet aan vele BN-ers die deze film niet wilden overslaan.

première-pixels-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-3Binnen was een heuse Pixels arcade-kast waar mijn oudste zich prima mee heeft vermaakt. Op die manier konden de Trotse Vader van mijn kinderen en ik ook wat beter uitleggen hoe het gamen “vroeger” ging, want – zoals ook in het welkomstwoordje gezegd werd – “vroeger” moest je naar buiten om te gamen, naar speelhallen met kasten waarop je Pac-Man, Donkey Kong, Space Invaders en vele andere, nu nog bekende spelletjes, kon spelen.

première-pixels-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-2Tot het grote geluk van mijn man, waren er heerlijke bitterballen en mijn dochter heeft vrijwel alle smaken van de cakejes geprobeerd, terwijl er hits uit de jaren ’80 en ’90 werden gedraaid door een heuse DJ (Sander den Ouden). Kortom: voor iedereen was het feest 😉

En toen de film. Ik was erg benieuwd naar hoe deze zou zijn. Bij een bezoek aan het Fries Museum in Leeuwarden, een tijdje geleden, hadden we kennis gemaakt met de originele korte film Pixels, gemaakt door Patrick Jean. Zie hieronder:

Mijn kinderen vonden dit echt een heel “cool” filmpje en konden dan ook niet wachten tot ze konden zien wat schrijver Tim Herlihy voor verhaal had gemaakt, gebaseerd op deze korte film. Toen ze ook nog lazen dat de regie in handen was van Chris Columbus, die ook de eerste twee Harry Potter films heeft geregisseerd, stond voor hen al vast dat het wel een hele goede film moest zijn.

Toch heeft deze film in de Verenigde Staten weinig positieve recensies ontvangen en hebben mijn Nederlandse collega’s van diverse media ook gemeend de film te moeten afkraken. première-pixels-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-6Maar waarom, en is dat wel terecht? Lees hier in onze recensie op TrotseVaders.nl waarom mijn jongste zoon na afloop zei dat PIXELS zijn nieuwe lievelingsfilm was, waarom wij als gezin binnenkort nog een keer naar deze film willen en waarom iedereen, ook de mensen die we na afloop spraken, enorm enthousiast was, klik hier >>>>

Hieronder nog het video-verslag van de première waar je mijn kinderen in kunt zien (ze mogen een bitterbal pakken, te zien na ongeveer 50 seconden, zijn ongeveer 2 seconden in beeld maar gilden de halve buurt bij elkaar toen ze zichzelf terugzagen 🙂

Voor de trailer van deze film, die vanaf 20 augustus 2015 te zien is in de Nederlandse bioscopen, in 2D, 3D en IMAX 3D, klik hier >>>>

PXLS_QUAD_LK1_NL

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share