Polisport Guppy Maxi fietsstoeltje

Guppy Maxi is een achterzitje voor op de fiets, ontwikkelt door Polisport en een Nederlandse designer. Het stoeltje ziet er mooi uit, de materialen zijn stevig en veilig. De zitting is zacht en comfortabel.

Het stoeltje is makkelijk te monteren. Mijn vriend en ik zagen op de verpakking staan welk gereedschap erbij gebruikt moest worden en we gingen ernaar op zoek. Eenmaal in de garage bleek dit helemaal niet nodig te zijn. Het benodigde gereedschap wordt er gewoon bijgeleverd. De gebruikershandleiding is simpel geschreven. Hier en daar wat fouten, zo waren een aantal pagina’s die in het Nederlands moesten zijn in het Engels. We hebben het hier over een paar regels tekst onder zeer duidelijke foto’s, dus voor iemand die geen Engels begrijpt, is dit niet eens een probleem.

Anders dan ik verwachtte, wordt het stoeltje niet aan de bagagedrager bevestigd maar aan het frame recht onder het zadel. Er zijn drie standen waarin het stoeltje vervolgens in afstand tot het zadel kan worden afgesteld. Wanneer je kind ouder en groter wordt kan het stoeltje naar achter gezet worden. Wel altijd het zwaartepunt in acht nemen en ook het gewicht van het kind. Kinderen tot 22 kg en/of 7 jaar mogen nog achterop vervoerd worden. Veel langer dan bij andere fietsstoeltjes! Ook is het trouwens belangrijk dat het frame ronde of ovale buizen heeft.

Wanneer men het stoeltje in elkaar heeft gezet en ook het bevestigingsblok goed heeft vastgemaakt aan het frame, dan zit het stoeltje met één klik vast aan de fiets. Met een klein extra riempje wordt het voor de zekerheid nog aan de bagagedrager of frame bevestigd. Dit zorgt er volgens mij ook voor dat het stoeltje niet heel erg veert. Het feit dat het met één klik vast zit, deed mij zorgen maken, of het dan ook met één klik gestolen kon worden. Blijkbaar is er een regel en gebeurd dit niet. Kritisch bekeek ik in de stad andere fietstoeltjes op gestalde fietsen en ik kon er geen ontdekken die echt vergrendeld aan de fiets vast zaten. Aan alleen het stoeltje heb je verder ook niets zonder het bevestigingsblok.

Uit ervaring met andere stoeltjes waarmee ik mijn oppaskinderen heb vervoerd, weet ik dat over een drempel rijden soms ‘pijnlijk’ kan zijn voor degene die achterop zit. Doordat dit stoeltje vast zit aan het frame vangt het kind deze klap niet. Ook vond ik het een grote pré dat mijn dochter onmogelijk het tuigje kon openmaken. Het is alleen te openen door met 3 vingers te werken, maar wel met één klik te bevestigen.

Een minpunt is dat er geen fietstassen aan de bagagedrager kunnen, tenzij de voeten ín de tassen zitten. Dit is trouwens wel vaker met fietsstoeltjes voor achterop de fiets. Overigens zit er een klein netje op de rug van het stoeltje voor kleine bagage. Het voordeel wat hier tegenover staat is dat je zoon of dochter absoluut niet met de voeten tussen de spaken kan komen door het extra beschermingsvlak. De veiligheid van het kind gaat uiteraard voor, dus ik zou mensen die hun kind veilig willen vervoeren dit stoeltje zeker aanraden!

Bestel dit product hier>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Polisport Guppy fietsstoeltjes

Nederland is een echt fietsland. Kinderen die nog niet zelf kunnen fietsen, ontdekken de wereld …

Share
Share