Pizza: elke dag pizza en toch genoeg groenten

Manon van Essen is de oprichter van Magioni: gezonde pizzabodems op basis van groenten. Want wie wil er nou niet zonder schuldgevoel genieten van een pizza? In dit kookboek leer je hoe je zelf groentenpizzabodems kunt maken én wat de beste en lekkerste toppings zijn. De recepten zijn snel, makkelijk én lekker. Ideaal voor drukbezette huishoudens met all time favorites en klassiekers, maar ook voor zo nu en dan een echte sinner en aangevuld met lekkere bijgerechten. Voortaan is pizza your healthy pleasure!

Zoals bijna elk goed verhaal begon ook dat van Manon van Essen in de kroeg, met vriendinnen filosoferend over een wereld waarin pizza net zo voedzaam zou kunnen zijn als een salade. Na eindeloos proberen en hard werken in een pizzeria om de kneepjes van het vak te leren kennen, ontdekte ze het ultieme recept voor de Magioni-pizzabodem. De bodems bestaan voor 40% uit groenten (zoals bloemkool, biet of courgette) en bevatten 30% minder koolhydraten en calorieën. Ook de toppings van de pizza’s maakt Manon het liefst een stuk gezonder.

Bespreking
Mijn jongste zoon is dol op pizza’s en zou deze het liefst meerdere keren per week eten. Dat gebeurt uiteraard niet omdat ik variatie in de maaltijden erg belangrijk vind. En dus moet ik het boek Pizza uit zijn buurt houden want wanneer hij dit ziet, heeft hij voldoende om me er van te overtuigen dat we best iedere dag pizza kunnen eten…. 😀

In het boek Pizza begint het (letterlijk) al met de bodem. Door die grotendeels met groenten te maken, zien ze er niet alleen vrolijk gekleurd uit, maar zijn ze ook gezonder en minder ‘zwaar’. Dat spreekt mij wel aan!

Vervolgens staan er veel verschillende recepten voor pizza in, met veel aandacht voor groenten in lekkere combinaties, maar ook pizza’s die je als toetje of taartje zou kunnen eten. Kortom: voldoende om uit te gaan proberen!

Pizza –  Manon van Essen
Paperback, 160 pagina’s, uitgeverij Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …